vrouwenvereniging

Fijn dat u zich betrokken voelt bij het werk van Bijzondere Noden! In het afgelopen seizoen zijn onze voorlichters op heel wat vrouwenverenigingen geweest. Het waren fijne en goede avonden. Ook komend seizoen blijven we ons verhaal vertellen. Twee thema's staan daarbij in het licht: 

Vrouwen in Nigeria

Onze voorlichter Jannie Kranendonk heeft in 2018 een bezoek gebracht aan Nigeria en zich verdiept in de leefwereld van Nigeriaanse vrouwen. Aan de hand van een mooie presentatie vertelt ze graag over de bijzondere ontmoetingen en geeft ze een kijkje in het leven van Nigeriaanse vrouwen en hun rol in de kerk. Wilt u haar uitnodigen? Neem gerust contact met ons op. U kunt ook het online aanvraag formulier invullen, klik dan hier

Bijbelstudie

Speciaal voor vrouwenverenigingen hebben wij de Bijbelstudie 'Hulp aan bedroefden' ontwikkeld. U kunt deze bijvoorbeeld gebruiken als verwerkingsvorm na een voorlichting of voor een Bijbelse verdieping op het thema naastenzorg. Download hier de Bijbelstudie.

De Vervolgde Kerk

Ons aandachtsgebied is uitgebreid met het thema: De Vervolgde Kerk. Christenvervolging neemt wereldwijd toe en steun aan de verdrukte kerk is hard nodig. Daarom hebben we een nieuwe voorlichting ontwikkeld met indrukwekkende verhalen over christenen in het Midden-Oosten. Barry van der Schoot verzorgt voorlichtingen over De Vervolgde Kerk. 


Barry van der Schoot

“Ik vind het belangrijk en verheugend dat onze gemeenten de Bijbelse roeping om naast vervolgde christenen te gaan staan en met hen mee te lijden nu concreet hebben opgepakt."

Jannie Kranendonk - Gijssen

"Op deze manier hoop ik iets te mogen doen voor mensen in moeilijke omstandigheden. Graag breng ik hun nood dicht bij jong en oud, zodat we hen (waar mogelijk) samen kunnen helpen."

Jan Troost

"Het is geweldig mooi om met mensen door te praten over de nood in deze wereld en hun taak en bijdrage daaraan."

Paul Velthove

"Ik wil graag het hart van mensen raken. Prachtig toch, om via kerkelijke kanalen medechristenen in eigen land of elders te kunnen helpen?"