Ondernemers

Maak een verschil met uw onderneming

Voelt u zich betrokken bij het werk van Bijzondere Noden en wilt u met uw onderneming een verschil maken? Wij bieden u graag deze gelegenheid. Lees verder over de mogelijkheden of neem contact op.

WAT?

Bijzondere Noden biedt u als bedrijf graag de mogelijkheid om een betekenisvolle rol te spelen in het leven van uw naaste. Middels bedrijfssponsoring steunt u onze diaconale hulpverlening, die zich richt op het verlenen van praktische hulp in combinatie met het brengen van het Woord van God. Hieronder ziet u drie voorbeeldprojecten die u als ondernemer kunt steunen.

Voor wie?

Deze bedrijfssponsoring wordt aangeboden aan ondernemers die het werk van Bijzondere Noden een warm hart toedragen. Wilt u graag met uw bedrijf invulling geven aan de Bijbelse opdracht om uw kwetsbare naasten te dienen? Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden voor uw onderneming. Samen met u zoeken we naar een project dat aansluit bij uw wensen.

Voorbeeldprojecten

Primaire hulp

Waar:

Bergdorpjes op Papoea

Probleem:

Deze afgelegen dorpjes zijn vaak alleen per vliegtuig of helikopter bereikbaar. Elektriciteit is er vaak niet en gezondheidszorg en onderwijs zijn nauwelijks ontwikkeld. Door de slechte bereikbaarheid is hulp erg duur.

Project:

In samenwerking met onze zusterkerk, ontstaan vanuit de ZGG, werken we aan alfabetisering, bieden we opleidingen aan in gezondheidszorg, geven we medische voorlichting en vervoeren we dorpelingen naar het ziekenhuis in de stad. 

Budget:

€ 50.000 per jaar

Voor € 500 per maand bekostigt u basismedicatie.

ontwikkeling

Waar:

Platteland in Zuid-Afrika

Probleem:

Onder de bevolking van Zuid-Afrika heerst veel armoede, voornamelijk door de werkeloosheid en hoge voedselprijzen. Bij velen heerst het gevoel dat er geen mogelijkheid is om de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken.

Project:

De Gereformeerde Kerk van Zuid-Afrika heeft een eigen groentetuin, waarvan de oogst wordt uitgedeeld. De tuin is een ‘voorbeeldtuin’ om gezinnen te stimuleren een eigen tuintje te beginnen. Ook kunnen gezinnen een kippenhouderij starten.

Budget:

€ 89.000 per jaar

Voor € 390 kan een familie een kippenhouderij starten.

Toerusting

Waar:

Arme dorpen in Oost-Azië

Probleem:

In Oost-Azië lijden veel mensen door armoede, stress, angst en psychische druk. Naast deze tijdelijke noden is er een grote geestelijke nood: het wordt steeds moeilijker of zelfs onmogelijk om het Evangelie te brengen.

Project:

Door het werk van ‘tentenmakers’ wordt het Evangelie gedeeld in gesloten landen. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van de cultuur, die gericht is op relaties. Door de tijd te nemen voor mensen, zijn er toch mogelijkheden om het Woord te delen.

Budget:

€ 36.177 per jaar 

Steun gezondheids- voorlichting en draag bij aan evangelisatie.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden tot bedrijfssponsoring? Wij komen graag met u in contact om u van meer informatie te voorzien. Ook denken we graag met u mee over een projectdoel dat qua thema en bijdrage past bij uw bedrijf.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de projecten die gesteund worden door ondernemers? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. Ook voorzien wij u graag van informatie en/of foto's over (de voortgang van) het project dat u steunt.