Zorg voor straatkinderen Dominicaanse Republiek

Project: Hulp in een sloppenwijk

Land/Regio: Dominicaanse Republiek

Categorie: Structurele hulp

Projectomschrijving

Problematiek

Het leven in de Dominicaanse Republiek is vaak niet makkelijk. Gezondheidszorg en scholing zijn voor velen onbetaalbaar. Dit zorgt ervoor dat veel mensen analfabeet zijn en dat er regelmatig kinderen overlijden doordat er geen medische zorg beschikbaar is.

Sociedad Lucas zet zich in voor kinderen uit de sloppenwijken van Santo Domingo, de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek. De organisatie voorziet ongeveer honderd kinderen uit de wijk El Cacique elke morgen van een gezond ontbijt. Daarnaast geven ze psychologische hulp aan kinderen die dat nodig hebben en verlenen ze gratis onderwijs. Tijdens het ontbijt vertellen medewerkers de kinderen Bijbelverhalen en bidden met hen. Ook worden kinderen geholpen bij het maken van hun schoolwerk en motiveren ze hen om zich in te zetten voor hun toekomstdromen.

Sociedad Lucas zorgt ook voor medische hulp. In een van de wijken van Santo Domingo is er een kliniek waar de patiënten naar draagkracht betalen voor de medische zorg die ze krijgen. Verder is er een ‘medische brigade’ die elke maand een de dorp in de omgeving bezoekt en daar medische zorg verleent.

 

Sponsoring

Bijzondere Noden heeft een sponsorprogramma voor kinderen die Sociedad Lucas bezoeken. Ook dragen we bij aan het Bijbelonderwijs en de medische zorg. Helpt u ook?

Doneer nu!

Voor 15 euro per maand krijgt een kind elke dag een gezond ontbijt.

15
30
100
150

Financieel

51.304,-
0,-
0,-

verhaal

Yolanda is een van de kinderen in het programma van Sociedad Lucas. Ze vertelt: “Als kind werd ik door mijn stiefvader op straat gezet. Daar is het leven hard en ik zag geen uitweg meer. Ik wilde niet meer leven en bedacht het beter was om mezelf voor en grote vrachtwagen te gooien. Tijdens dit dieptepunt kwam ik in aanraking met Sociedad Lucas. Ze vingen mij op en ik kreeg eten en liefde in overvloed. Na een tijdje vonden ze een gezin voor mij. Ik woon daar nu nog steeds en het gaat goed met me.” Yolanda is nu 16 jaar en zit op de middelbare school. Ze wil graag ingenieur worden. Nog steeds is ze vaak te vinden bij Sociedad Lucas om te helpen koken en om bij te springen als het druk is.