Straatkinderen
in Peru

Project: Straatkinderen

Land/Regio: Peru

Categorie: Structurele hulp

Projectomschrijving

Problematiek

Het grootste gedeelte van de inwoners van de wijk San Genaro is straatarm. Er is gebrek aan medische en sanitaire voorzieningen. Veel gezinnen zijn gebroken en kinderen zijn hiervan de dupe. Veel van deze kinderen uiten dit in agressie en wonen deels of helemaal op straat.

Op het platteland van Peru, in het dorpje Niño Jesús de Ayaví, hebben kinderen te maken met andere problemen. De kinderen zijn kwetsbaar vanwege armoede en de afwezigheid van scholen in het dorp. Ouders werken in het zomerseizoen bijna dag en nacht voor de grootgrondbezitters uit de regio waardoor kinderen aan hun lot worden overgelaten.

Misiur heeft een hart voor kinderen
Misiur heeft een hart voor kinderen en vangt hen na schooltijd op, zowel in de stad als op het platteland. Het doel van deze programma’s in beide regio’s is het verbeteren van de voedselsituatie, het geven van Bijbelonderwijs, het bijbrengen van christelijke waarden en normen, het begeleiden van leerlingen in het formele onderwijs en het werken aan sociaal-emotionele vaardigheden.

 

Sponsoring

Heeft u ook een hart voor straatkinderen? Al voor € 2,50 kan een straatkind vijf dagen lang een gezonde lunch ontvangen en voor €15,- kan een kind uit de sloppenwijk een jaar lang Bijbels onderwijs en huiswerkbegeleiding krijgen.

Doneer nu!

Voor €15,- krijgen vier straatkinderen een week lang een gezonde lunch.

15
30
100
150

Financieel

58.181,-
0,-
0,-

"Mijn moeder werd vermoord door een straatbende."

De problemen van de kinderen in de Peruaanse wijk San Genaro zijn groot: er is gebrek aan sanitaire en medische voorzieningen, voedsel en onderwijs. De kinderen komen vaak uit gebroken gezinnen, sommigen leven daarom op straat. Lidia is een van hen. Ze groeide op in de wijk. Haar moeder was alcoholiste en leed aan schizofrenie. Ze werd vermoord door leden van een straatbende. Haar vader was ‘drager’ op de markt, en verdiende daarmee wat geld. Het was niet genoeg om het gezin te onderhouden. Samen met haar oudere zussen lukte het Lidia om de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken.

Lees hier hoe Lidia uit de armoede is gekomen.

Lees verder