Bijzondere Noden
Doneer ook!

actie: Gemeenteproject Woerden

Wie: Ger. Gemeente Woerden

Wat: Gemeenteproject Jordanië

Doel: Ondersteuning huisgemeente Jordanië

Gemeenteproject Woerden - Jordanië

De gemeente van Woerden zet zich vanaf 2022 enkele jaren in voor een christelijke gemeente in Jordanië!

In Jordanië is het in principe toegestaan om christen te zijn. Christenen zijn wel ver in de minderheid en hun situatie wordt steeds moeilijker. Vooral ex-moslims hebben het zwaar, doordat ze vaak bedreigd en verstoten worden door hun families.

Volgens officiële cijfers is zo’n 1,7% van de bevolking in Jordanië christen. De meeste christenen zijn echter nominale christenen. Deze christenen lijden en sterven als “christen” terwijl ze Christus niet kennen. Dit laat zien hoe groot de nood is in dit Islamitische land.

 

Projectomschrijving
Daarom steunt Bijzondere Noden de gemeente van voorganger Youssef en zijn vrouw Layla*. Deze gemeente is echt een lichtpunt in haar duistere omgeving. Ze fundeert haar leden in de waarheid van het Woord van God en stelt zich open op voor moslims, wat een hoge uitzondering is in Jordanië. Als dat geheim bekend wordt, betekent dat het einde van de gemeente.

De meeste leden van deze kleine gemeente zijn arm. Toch weerhoudt dit hen er niet van om dienstbaar te zijn aan vluchtelingen in hun omgeving. Daarnaast zet Youssef zich in voor evangelisatie in Jordanië, maar ook in andere (moslim)landen in de regio.

Eén van de nieuwere activiteiten is het onderhouden van een evangelisatie-facebookpagina. Deze pagina heeft inmiddels 85.000 volgers, waarvan de meeste Arabische moslims zijn. Op deze pagina wordt uitleg gegeven over het christelijk geloof en worden vragen beantwoord van mensen die op zoek zijn.

*Namen zijn om veiligheidsredenen gefingeerd.

 

Financieel overzicht

Voor € 100,- kan de gemeente één week samenkomen.

15
30
100
150

€ 0,00


Opbrengst

32.440,-
0,-
0,-

Gehouden acties

 • Snoepactie Banisschool Rijssen

  Rijssen bestemde de opbrengst van hun jaarlijkse kerstkaartenactie dit jaar voor de Vervolgde Kerk in Noord-Korea. En haalde een prachtig bedrag op!

  Details
 • Chris kanode voor Jordanië

  Met een kajak in vier dagen de hele Linge bevaren; Chris deed het, en vroeg aandacht voor Jordanië!

  Details
 • Orgel- en samenzangavond Goes

  Reindert Jan Rikkers en Arjen de Kraker organiseerden een orgel- en samenzangavond in Goes.

  Details