Bijzondere Noden
Doneer ook!

actie: Chris kanode voor Jordanië

Wie: RD-journalist Chris Klaasse

Wat: Kanotocht

Opbrengst: € 27.240,-

Doel: Kerkgebouw Jordanië

Ruim € 27.000,- voor kerk Jordanië

Met een kajak in vier dagen de hele Linge bevaren. Die uitdaging ging RD-redacteur Chris Klaasse deze zomer aan. En het is hem gelukt!

Het peddelavontuur was tegelijk een sponsortocht voor een project van Bijzondere Noden, namelijk de financiering van onderdak voor een christelijke gemeente in Jordanië. De bewuste gemeente ziet uit naar een groter gebouw omdat hun huidige ‘kerk’ – een zaaltje – veel te klein is. Daardoor kan een groot deel van de gemeente niet naar de kerkdiensten komen. Voor een nieuw kerkgebouw is € 650.000 nodig.

“Voorafgaand aan de kano-onderneming dacht ik: het zou mooi zijn als mijn geklungel met die kano 1 procent van dat bedrag oplevert”, vertelde Chris in een van de verhalen. Zijn verwachtingen werden ver overtroffen. De teller stond in oktober namelijk op € 27.240,-. “Zo’n mooi bedrag; echt heel fijn. Graag wil ik alle donateurs daarvoor bedanken”, reageert Chris. „En ik hoop van harte dat het de gemeente in Jordanië steunt in de moeilijke situatie waarin zij zich bevindt.”

Chris, we willen je heel hartelijk bedanken voor je inzet. Wat een prachtig bedrag is er dankzij je kanotocht opgehaald! Je wist met de zomerserie aandacht te vragen voor de christelijke gemeente in Jordanië. Dankjewel daarvoor!

 

Lees hier meer over het project in Jordanië. Bekijk hier de vlogs van Chris’ kanotocht.

 

Gehouden acties

 • Snoepactie Banisschool Rijssen

  Rijssen bestemde de opbrengst van hun jaarlijkse kerstkaartenactie dit jaar voor de Vervolgde Kerk in Noord-Korea. En haalde een prachtig bedrag op!

  Details
 • Chris kanode voor Jordanië

  Met een kajak in vier dagen de hele Linge bevaren; Chris deed het, en vroeg aandacht voor Jordanië!

  Details
 • Orgel- en samenzangavond Goes

  Reindert Jan Rikkers en Arjen de Kraker organiseerden een orgel- en samenzangavond in Goes.

  Details