Huisgemeenten in Jemen

Voorzien in eerste levensbehoeften

Steun aan tentenmakers en evangelisten

Toerusting van vervolgde christenen

Vervolgd maar niet vergeten

Projectomschrijving

In de schaduw van een verwoestende oorlog neemt een kleine groep Jemenitische christenen haar plek in. Deze christenen hebben te maken met zware vervolging vanuit familie, de gemeenschap, extremistische groeperingen en de (lokale) regering. Als bekend wordt dat ze christen zijn, zijn ze ten dode opgeschreven. Het aantal christenen in Jemen wordt geschat op hooguit enkele duizenden, in een land met ruim 27 miljoen inwoners.

Projectomschrijving
Bijzondere Noden ondersteunt op verschillende plaatsen kleine huisgemeenten en christelijke gezinnen. Deze gemeenten bestaan slechts uit enkele christenen, omdat het levensgevaarlijk is om in grote groepen samen te komen. Via lokale partners helpen we christenen die bedreigd worden aan een veilig onderdak. Daarnaast geven we hulp aan christenen in de gevangenis door hen waar mogelijk juridisch bij te staan. En wat vooral belangrijk is voor deze christenen, is Bijbels onderwijs. Ook daarin willen we voorzien.

Door dit werk willen we christenen niet alleen praktische en pastorale zorg bieden, maar willen we hen ook laten weten dat ze niet zijn vergeten. Bidt u mee voor de kerk in Jemen?

Naast steun aan de vervolgde kerk, richten we ons in Jemen ook op noodhulp aan de miljoenen Jemenieten die getroffen zijn door de oorlog. Lees hier meer over dit noodhulpproject.

Doneer nu!

Voor € 630,- kan één persoon op een veilige locatie een Bijbelcursus volgen

Financieel

12.148,-
0,-
80.000,-
15
30
50
100

Frequentie:

  • eenmalig
  • per maand
  • per kwartaal
  • per jaar

Uw gegevens:

Betaling:

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de laatste project-updates en meld mij aan voor de digitale nieuwsbrief.