Noodhulp Jemen

Project: Noodhulp

Land/Regio: Jemen

Categorie: Noodhulp

Noodhulp Jemen

Problematiek

De situatie lijkt hopeloos en media berichten er nauwelijks over, maar de strijd in Jemen duurt voort. Nog dagelijks vallen er burgerslachtoffers. Door oorlogsgeweld, maar ook door ondervoeding. De jarenlange oorlog heeft het land uitgeput en de strijdende partijen zorgen ervoor dat de bevolking nauwelijks toegang heeft tot voedsel. Hulpverlening ter plaatse is moeilijk; vanwege de veiligheidssituatie doen hulpverleners hun werk met gevaar voor eigen leven.

Bijzondere Noden ondersteunt het werk van ZOA in Jemen. Er wordt voedsel en water uitgedeeld en heel voorzichtig wordt er gewerkt aan langdurig herstel. Zo wordt er een systemen aangelegd om regenwater op te vangen en worden mensen geholpen om een groentetuin te beginnen.

 

Sponsoring

De Jemenieten voelen zich verlaten. Helpt u met een gift zodat er hier hoop gebracht kan worden?

Doneer nu!

Voor € 12,50 geeft u iemand in Jemen genoeg eten voor een maand.

12,50
25
100
150

Financieel

39.603,-
0,-
,-

verhaal

Corine Verdoold (ZOA), woont en werkt in Jemen. In een blog citeert ze een Jemenitische collega, die vertelt over de weerbaarheid van de bevolking van Jemen: ‘De Jemenieten, die op het platteland wonen, zijn zij wanhopig? En al die mensen die niet weten wat ze vanavond aan hun gezin moeten voorzetten? Door de jarenlange oorlog is voedsel verbouwen bijna onmogelijk geworden. Massale hongersnood ligt op de loer. Ondervoeding treft jonge kinderen het hardst. Veel van hen redden het niet. Maar als we wanhopig zouden zijn, dan zouden we niet meer proberen te overleven. Zelfs als er maar 5% hoop is, dan grijpen we dat aan. Hoop houdt ons overeind’.