Oorlogsslachtoffers in Jemen

Voeding

Hygiëne

Noodhulp Jemen

Problematiek

Jemen wordt sinds 2015 geteisterd door een verwoestende burgeroorlog. De situatie lijkt hopeloos en is door de Verenigde Naties bestempeld als de grootste humanitaire crisis ter wereld. Zo’n 80% van de Jemenieten hebben dringend hulp nodig om te overleven. Velen van hen zijn gevlucht en verkeren in erbarmelijke omstandigheden.  Nog dagelijks vallen er burgerslachtoffers. De meesten van hen overlijden als gevolg van ziektes en de grote hongersnood.

Diaconale steun
In de eerste plaats richten we ons met een christelijke organisatie op het lenigen van de diaconale noden van zo’n 160 christelijke families.  Maandelijks krijgen ze een geldbedrag om zelf de benodigde levensbehoeften aan te schaffen. Door op deze wijze te werken, houden de gezinnen zelf de regie en is het risico klein dat moslimburen argwaan krijgen.

Waterzuivering
Daarnaast richten we ons met partner ZOA op waterzuivering. Bij een eerder project zijn waterputten geslagen. Door een ernstig verhoogd fluoridegehalte lopen de gebruikers van deze putten echter risico op (bot)ziektes en handicaps. Om toegang te verlenen tot veilig drinkwater heeft BN in 2021 een pilot gefinancierd om een nieuwe zuiveringsmethode te testen. Nadat deze met succes is afgerond wordt deze methode nu toegepast op waterputten in andere dorpen.

Sponsoring

Naast deze noodhulpprojecten bieden we in Jemen ook ondersteuning aan de vervolgde kerk. Lees hier meer over dit project. Wilt u bidden om een zegen over het werk in Jemen?

Doneer nu!

Draagt u bij aan schoon drinkwater in Jemen?

Financieel

25.699,-
0,-
0,-
12,50
25
100
150

€ 0,00


Verhaal

Corine Verdoold (ZOA), woont en werkt in Jemen. In een blog citeert ze een Jemenitische collega, die vertelt over de weerbaarheid van de bevolking van Jemen: ‘De Jemenieten, die op het platteland wonen, zijn zij wanhopig? En al die mensen die niet weten wat ze vanavond aan hun gezin moeten voorzetten? Door de jarenlange oorlog is voedsel verbouwen bijna onmogelijk geworden. Massale hongersnood ligt op de loer. Ondervoeding treft jonge kinderen het hardst. Veel van hen redden het niet. Maar als we wanhopig zouden zijn, dan zouden we niet meer proberen te overleven. Zelfs als er maar 5% hoop is, dan grijpen we dat aan. Hoop houdt ons overeind’.