Voorzien in eerste levensbehoeften
Steun aan tentenmakers en evangelisten
Toerusting van vervolgde christenen
Verspreiding van christelijke lectuur
projectomschrijving
Problematiek
Het Midden-Oosten is de bakermat van het christendom, maar er zijn helaas meerdere landen waar géén bovengrondse kerk meer is. Vooral voor sommige delen van de moslimwereld, zoals Saudi-Arabië en Afghanistan, geldt dat. Hoe lang zal die situatie nog duren?
Tentenmakers en zendingswerkers
Om in dit gebied licht te laten schijnen, worden tentenmakers en zendingswerkers uitgezonden om in Woord en daad als christenen te leven in landen waar geen openlijke kerk mag bestaan. Deze werkers leven met en naast de inwoners van het land. In persoonlijk contact delen ze het Evangelie en proberen ze te werken aan de opbouw van de kleine, ondergrondse kerk die er in vrijwel ieder gesloten moslimland bestaat.
“Hoe zullen zij in Hem geloven van Wie ze niet gehoord hebben?”
Steun aan huisgemeenten
Daarnaast steunen we meerdere kleine huisgemeenten van arme christenen. Dit houdt in dat we het salaris van de voorganger (deels) bekostigen en bijdragen aan de kerkhuur. Nieuwe gelovigen, die vrijwel altijd van een andere religieuze achtergrond zijn, ontvangen onderwijs en toerusting in deze gemeenten. Voor dit doeleinde stellen we (digitale) lectuur beschikbaar via ons lectuurproject. Ook stellen we gemeenteleden in staat diaconale hulp te verlenen aan hun omgeving. Zo wordt bijvoorbeeld voedselhulp geboden, waardoor er soms zelfs openingen ontstaan om iets te delen van het Evangelie.
Sponsoring
De hulp aan de vervolgde kerk en de uitzending van werkers naar het Midden-Oosten kost veel geld. Toch willen we dit werk voortzetten, omdat het Evangelie ook in deze landen moet (blijven) klinken. Draagt u bij aan dit werk? Maar mogen we u bovenal vragen of u deze christenen wilt gedenken in uw gebeden?
Doneer nu!
Voor € 100,- kan een huisgemeente één week samenkomen.
Financieel
Frequentie:
- eenmalig
- per maand
- per kwartaal
- per jaar
Als er meer giften binnenkomen dan benodigd, dan gebruiken we dit voor vergelijkbare projecten.
verhaal
“Wie is nu eigenlijk Isa al-Masih?” Wie is nu eigenlijk Jezus de Messias? Die vraag kregen we pas van een 14-jarige Arabische jongen. Hij komt geregeld bij ons thuis, hier in de Arabische stad waar we wonen. Hij hunkert naar liefde, omdat hij dat thuis niet veel krijgt. Samen lazen we een eenvoudig kinderboekje over het kruis, in het Arabisch. Of beter gezegd: hij las het zelf, hardop. Je zag de vraagtekens in zijn ogen. Isa al-Masih, die is toch niet aan het kruis gedood? En opgestaan? Zijn meest recente vraag was hoe hij een app met Bijbelverhalen op zijn telefoon kan downloaden zonder dat zijn vader het ziet. We weten niet hoe dit verhaal afloopt. Wel dat deze jongen onze tijd en ons gebed meer dan waard is.
Een werker in het Midden-Oosten