Bijzondere Noden
Doneer ook!

Primaire hulp

Land/Regio: Oost Azië

Waar: Arme afgelegen dorpen

Categorie: Primaire hulp

Wie: Gezinnen en jongeren

Projectomschrijving

Veel afgelegen bergdorpen op Papoea zijn alleen maar per vliegtuig of helikopter bereikbaar. In deze dorpen is geen elektriciteit. Onderwijs en gezondheidszorg zijn nauwelijks ontwikkeld.

Naast het Woord, is de kerk ook aanwezig met de daad in diverse kleine projecten. Zo worden mensen in de dorpen opgeleid tot gezondheidswerker, zijn er kleinschalige alfabetiseringsprojecten en wordt er kleuteronderwijs gegeven. Ook wordt er basismedicatie verstrekt, informatie gegeven over HIV/Aids en worden ernstig zieke dorpelingen vervoerd naar het ziekenhuis in de stad. Omdat de dorpen zo moeilijk bereikbaar zijn, is er veel geld nodig voor deze kleinschalige hulp.

Sponsoring

Helpt u mee zodat de kerk in Papoea hulp kan bieden aan de meest zwakke leden van de kerk door praktische hulp en christelijke toerusting? Op deze manier kan de kerk een licht zijn in een omgeving waar zowel traditionele godsdiensten als ook moderne verleidingen voor veel duisternis zorgen.

Maak hieronder uw keuze en ondersteun uw medemens in Papoea.

deelprojecten

  • Begeleiding

    Help jonge Papoea’s voor € 2.100,- per maand mee naar zelfstandigheid. Zij kunnen van dit geld een koffiebedrijfje opzetten en inkomsten genereren.

  • Gezondheidszorg

    Steun voor € 500,- per maand basismedicatie, voorlichting over HIV/Aids en het vervoer van ernstige zieken naar het ziekenhuis.

Meer informatie?

Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op over dit project.

Financieel

3400,-
0,-
5200,-