Bijzondere Noden
Doneer ook!

Ontwikkeling

Land/Regio: Zuid-Afrika

Waar: Platteland

Categorie: Zelfredzaamheid

Wie: Lokale kerk

Projectomschrijving

Kent u een kerk met een eigen groentetuin? De reformatorische kerk in Uitkyk (Zuid-Afrika) heeft er één! Overdag zien we verschillende gemeenteleden tussen de groenten aan het werk. De oogst vormt een deel van de inhoud van de 150 voedselpakketten die per maand worden uitgedeeld aan arme gezinnen in verschillende dorpen in de omgeving van de kerk.

Deze gezinnen worden niet hun hele leven op deze manier ondersteund. De tuinen dienen als ‘voorbeeldtuin’. Arme gezinnen worden geholpen en gestimuleerd om een eigen tuin te beginnen en zo zelfvoorzienend te worden. Een van de werkers in de groentetuin is Anna: “Ik wil graag iets doen aan de armoede en ellende in mijn omgeving, mijn naasten zijn niet alleen kerkleden, maar ook mijn buren en dorpsgenoten die heel arm zijn.”

Ook is er een begin gemaakt aan het aanleggen van gemeenschapstuinen in twaalf kleine dorpen in het district. Afgelopen jaar zijn er ook op verschillende plaatsen kippenprojecten gestart. Bijzondere Noden heeft besloten om extra ondersteuning te geven om deze projecten uit te voeren. Als deze projecten gereed zijn kan Bijzondere Noden langzaam haar steun afbouwen omdat de lokale kerk zelf de verantwoordelijkheid kan dragen.

Sponsoring

Wilt u meehelpen ondernemen? Kies dan voor een van deze projecten. Door uw financiële steun helpt u mee om de gemeenteleden te helpen en te stimuleren zelfredzaam te worden. U kunt op twee manieren helpen. Maak hieronder uw keuze en ondersteun uw naaste in Zuid Afrika.

Deelprojecten

  • Groentetuinproject

    Helpt u voor € 600 mee om gemeenteleden een groentetuinproject op te laten starten en zelfvoorzienend te worden?

  • Kippenproject

    Helpt u voor € 390 mee om gemeenteleden een kippenproject op te laten starten en zelfvoorzienend te worden?

Meer informatie?

Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op over dit project.

Financieel

1200,-
0,-
14000,-