Bijzondere Noden
Doneer ook!

Zuid-Azië: een stille ramp

Zuid-Azië: een stille ramp

De overstromingen in Zuid-Azië, gevolgd door zware regenval gedurende half augustus, veranderde in één klap het leven van miljoenen mensen. Iedere lach en ieder teken van geluk maakte plaats voor angst en verdriet. Honderden mensen verloren hun leven, duizenden raakten gewond en miljoenen mensen bleven alleen over zonder een plaats voor onderdak. Ieder gezicht werd geschaduwd door verdriet. De Nepalese hulpverlener Raju vertelt over de worstelingen tijdens en na de ramp:

“Vanuit het niets kwam de razende watervloed over ons dorp en vernietigde alles wat in de weg stond. Iedereen was in paniek en tegelijkertijd geschokt, verward en niet in staat om na te denken over wat ze moesten doen. We moesten rennen voor ons leven, maar de oudere mensen, vrouwen en kinderen konden nauwelijks wegkomen. Het is hartverscheurend om te zien dat deze genadeloze vloed jarenlang hard werk in één klap had vernietigd: onze huizen, vee, bezittingen… De pijn om te moeten toezien hoe onze geliefden door het woeste water werden opgeslokt, is bijna ondragelijk.

We verloren zoveel geliefden, dat wij voor een moment ook wensten om niet langer te leven. Maar alle steun en de onschuldige gezichten van de kinderen hebben ons hoop gegeven om verder te leven. We proberen de hoop die we in Christus hebben door te geven aan onze omgeving, door via de kerk levensmiddelenpakketten, muskietennetten en waterfilters uit te delen. De kerk ziet er nu uit als een supermarkt, het is echt een plaats waar mensen naar toe gaan voor hun eerste levensbehoeften. Dank u wel, voor uw aanhoudende gebed. We bidden dat al onze hulp mag zijn tot de eer en verheerlijking van onze God!”

Vergelijkbare verhalen

 • Verhalen

  Column: waarom God?

  Cynthia Nieuwland, communicatiemedewerker van Bijzondere Noden, bezocht Nigeria en deelt haar ervaring over een...

  Lees verder
 • Verhalen

  Hoe besteden wij noodhulpinkomsten?

  Lees hier wat er achter de schermen bij Bijzondere Noden gebeurt.

  Lees verder
 • Lees verder
 • Nieuws

  Overstromingen in Indonesië

  Dagenlange regen, modderstromen en aardverschuivingen. De ravage in Sentani is groot.

  Lees verder