Bijzondere Noden
Doneer ook!

Vandaag niet werken is morgen niet eten

Vandaag niet werken is morgen niet eten

Vandaag niet werken is morgen niet eten

“Mijn kinderen waren zo blij toen ze het eten zagen! Mijn man is overleden en we konden overleven dankzij mijn kleine inkomen, maar door corona ben ik mijn baan als schoonmaker verloren. Nu ben ik afhankelijk van vrienden en familieleden die een beetje kunnen helpen. Jullie voedselpakket was een gift van God.”

Aldus een Soedanese vluchteling in Egypte. Ervaringen als deze zijn sinds de uitbraak van het coronavirus over heel de wereld te horen. Velen die normaalgesproken redelijk rond konden komen van een eigen bedrijf of baantje, zitten nu noodgedwongen thuis. Sociale vangnetten zijn er nauwelijks en hulp vanuit de overheid schiet vaak tekort. Geen inkomsten betekent dan al heel snel geen eten.

Bij zo’n twintig van onze projecten bieden we daarom in deze periode extra financiële steun. Met deze bijdrage kunnen de meest behoeftige gezinnen van de nodige zorg worden voorzien. Dit gebeurt op verschillende manieren.

 • In veel gevallen wordt hulp geboden in de vorm van voedselpakketten: voor zo’n € 20,- krijgt een gezin een voorraadje basisvoedsel waarmee het weer een aantal weken vooruit kan.
 • Soms heeft de organisatie zelf niet de mogelijkheden om veel voedsel in te slaan. De zendingsgemeenten in Ecuador kopen daarom bijvoorbeeld voedselbonnen in en delen die uit aan gemeenteleden. Zij kunnen dan zelf de meest noodzakelijke boodschappen doen.
 • Beschermende middelen zijn vaak schaars of onbetaalbaar. Bij sommige projecten worden daarom ook mondkapjes en desinfectans uitgedeeld om verspreiding van het virus te voorkomen.
 • Enkele projectpartners verstrekken kleine contante geldbedragen aan de meest behoeftige families. Zij kunnen vervolgens zelf besluiten waar dit het best aan besteed kan worden.

Een bijzondere bijkomstigheid is dat bij de noodhulp vaak de gelegenheid is om iets uit de Bijbel te vertellen. Zo komen ook niet-christenen in aanraking met het Evangelie.

Door deze hulp te bieden, kregen we ook de kans om de mensen te vertellen over God. We geloven dat deze situatie verandering kan brengen in hun geestelijk leven. – Sándor-Zsolt Szabó – hulpverlener in Roemenië.

 

Inmiddels hebben we al vele giften mogen ontvangen voor deze hulp. Hartelijk dank wanneer u hiervoor een bijdrage hebt gegeven! Nog steeds komen er van verschillende kanten aanvragen voor extra steun binnen. De verwachting is dat de komende maanden de nood onverminderd hoog blijft. Door de grote financiële achteruitgang en de hoge werkloosheid zal ook de periode daarna voor velen wereldwijd een zware tijd worden. Met uw steun hopen we hierin zoveel als mogelijk te kunnen voorzien.

Lees hier meer informatie over de noodhulp die wordt geboden.

Klik op het artikel om Noodklok nr. 159 door te bladeren.

Vergelijkbare verhalen

 • Verhalen

  Brief uit het Midden-Oosten over kerk zijn in coronatijd

  Ondanks het coronavirus heeft deze kerk uit het Midden-Oosten goed en bemoedigend nieuws!

  Lees verder
 • Verhalen

  De drie fasen van noodhulp

  Een ramp, zoals een aardbeving, vindt plaats in enkele uren. Het lenigen van de ontstane nood kan echter jaren duren. Noodhulp wordt daarom vaak ingedeeld in 3 fasen.

  Lees verder