Bijzondere Noden
Doneer ook!

Van vingerafdruk naar handtekening

Van vingerafdruk naar handtekening

Alfabetisering brengt vrouwen verder

“Ik kan nu mijn eigen naam schrijven”, zegt Jaria met een trotse lach. “Vroeger moest ik een vingerafdruk zetten op officiële papieren. Nu heb ik mijn eigen handtekening.” Jaria is een van de vrouwen die onderwijs krijgt via ABES.

Jaria komt uit een arme familie. Er was geen geld voor scholing. Via ABES leerde ze niet alleen lezen en schrijven, maar ook kleding en decoratie maken. Ze heeft haar eigen bedrijfje opgezet en verdient haar geld nu met het maken van kleding. “Ik kwam er achter dat ik behoorlijk handig ben. Alles wat ik leerde gaf ik door aan mijn man. Ik heb mijn man getraind in het maken van decoratiestukken, zoals mooie vazen en potten. Nu zorgen we samen voor inkomen. Onze familie is erg blij met deze veranderingen.”

In Pakistan kan op dit moment 60% van de vrouwen niet lezen en schrijven. Hierdoor worden ze buitengesloten door de maatschappij. Bijzondere Noden steunt het alfabetiseringsprogramma van ABES. Als de vrouwen zijn afgestudeerd krijgen ze een pakket met christelijke literatuur. Een pakket met christelijke boeken kost ongeveer 15 euro. Wilt u meer weten over dit project in Pakistan of wilt u doneren? Ga dan naar de projectpagina.

Vergelijkbare verhalen

  • Verhalen

    Waarom slachtoffers van droogte vaak vrouwen zijn

    Tanaka, een moeder in Zimbabwe: “Elke dag sta ik op met twee vragen: hoe kom ik aan genoeg water en hoe zorg ik voor inkomen?"

    Lees verder
  • Lees verder