Bijzondere Noden
Doneer ook!

Terugblik Diakendag 2022

Terugblik Diakendag 2022

Het diakenambt: een dubbele opdracht

Zo’n tweehonderdvijftig diakenen – van Zwolle tot Terneuzen en Amsterdam – kwamen 16 september samen op de Landelijke Diakendag. “Zoveel witte mensen in zwarte pakken…” zei de aanwezige dominee uit Nigeria, bij het zien van zijn Nederlandse broeders.

Al deze diakenen brachten hun ervaringen mee en waren met hun eigen gemeente in het achterhoofd aanwezig in Geldermalsen. Er was ruimte voor ontmoeting, herkenning, uitwisseling en het delen van zorgen en ervaringen. Er werd toerusting gegeven over thema’s als huisbezoek, huwelijk, pastorale zorg en schuldhulpverlening.

Groot Voorbeeld
Op verschillende momenten werd gesteld dat een diaken dient te dienen in daad én Woord. Daarbij is Christus het grote Voorbeeld. Hij kwam niet om gediend te worden maar om te dienen. Soms diende Hij alleen met het Woord, soms alleen met de daad en vaak ging het samen op. Deze diaconale opdracht ligt niet alleen bij de diakenen, maar bij elke christen. De rol van de diakenen daarin is om de gemeenteleden toe te rusten om diaconaal werk te doen.

Terugkijken
Wilt u het gehoorde terugkijken? Op www.diakendag.nl zijn de audio-opnames van de plenaire bijdragen te beluisteren. Van de meeste workshops vindt u hier ook de getoonde presentatie of een samenvatting.

Vergelijkbare verhalen

 • Nieuws

  Terugblik Diakendag 2019

  Het diakenambt: een onderschatte roeping? Blik terug op de diakendag en beluister hier de lezing van ds. Van Ruitenburg.

  Lees verder
 • Verhalen

  Gaven besteden via de kerkelijke weg

  Een meisje zong uit volle borst. Haar levenslied! Ik dacht: konden ze dit in Nederland maar zien! Lees deel 4 van de artikelenserie 'Diaconaat'.

  Lees verder