Bijzondere Noden
Doneer ook!

De lekkerste Samosa’s maak je zelf

Recept voor de lekkerste Samosa’s!

Tijdens ons werkbezoek aan Zimbabwe deelde een groepje leerlingen tijdens de kookles dit heerlijke recept met ons. De Zimbabwaanse versie van samosa’s. Proef je mee?

Je hebt nodig:

  • 1 pakje filodeeg
  • 300 gr rundergehakt
  • 150 gram aardappels
  • 150 gram ui
  • Zout
  • Juspoeder
  • Currypoeder
  • Olie
  • Gember
  • Olie om te frituren

Aan de slag:
Snijd de aardappels in kleine blokjes en snipper de uien.
Bak het gehakt gaar en voeg de ui, aardappelblokjes en kruiden (curry, gember, zout) toe.
Maak jus en voeg dat bij het gehaktmengsel.
Laat het mengsel afkoelen.
Leg een vel filodeeg op een werkvlak en snijd in de lengte in drieën. Leg een lepel gehakt aan de bovenkant van elke strook en vouw in driehoeken. Herhaal dit tot het gehakt op is.
Verhit de olie in een diepe koekenpan op hoog vuur. Als de olie heet is, voeg je de samosa’s toe en bak je ze goudbruin.

Tip: De leerlingen frituren de samosa’s in een diepe koekenpan. In Nederland kun je gewoon de frituurpan gebruiken.

Vergelijkbare verhalen

  • Verhalen

    Impressie reis Zimbabwe

    Nieuwe hoop voor doven en blinden in Zimbabwe

    Lees verder
  • Verhalen

    Zien hoe de collecte in Malawi er aan toe gaat?

    Bekijk hier de video-opname van een collecte in een gemeente in Malawi.

    Lees verder