Bijzondere Noden
Doneer ook!

Aardbeving in Turkije en Syrië

Aardbeving in Turkije en Syrië

Steden in Turkije en Syrië zijn veranderd in een chaotisch landschap. Tienduizenden families zijn in rouw. Een onvoorstelbaar groot aantal families zijn ontheemd. Deze mensen hebben onze steun hard nodig! Op deze pagina vertellen we kort over de initiatieven.

Wilt u doneren voor Turkije en Syrië? Dat kan hier.

Veel kerken hebben hun zalen en kelders opengesteld voor slachtoffers van de aardbeving. Want mensen kunnen of durven hun huis niet meer in. Er worden eerste basisbehoeften uitgedeeld: water, voedsel, dekens en hygiënemiddelen. Via bestaande contacten met lokale, christelijke partners, biedt Bijzondere Noden acute hulp.

Onze contactpersoon in Aleppo:

“De nood is ook vandaag erg groot. Sinds gisteren heeft mijn collega Ghassan niet geslapen. We zijn erg druk met het verlenen van noodhulp. Door jullie gift, konden we direct naar de groothandel gaan om daar voedsel te kopen. In de kerk hebben we de noodhulppakketten uitgedeeld. Daar waren vrijwilligers aan het koken voor de mensen die op straat of in auto’s slapen. Het is dan ook erg druk op de plekken waar noodhulp wordt verleend.”

De aardbeving duurde enkele minuten. Directe noodhulp na een ramp kan wel tot een half jaar duren. In deze fase ligt de nadruk op eerste levensbehoeften. Pas na de eerste weken van noodhulp, is het mogelijk om de materiele schade te herstellen. Maar laten we de psychische schade niet vergeten. Wat een leed! De slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië hebben nog lang onze steun en gebed nodig! Helpt u mee?

Eén van de overlevenden:

We verloren onze hoop en voelden vooral voortdurend angst en onbehagen. We hadden een veilige plaats nodig. Toen we hoorden dat de kerken mensen in hun zalen ontvingen, zijn we daar gelijk naar toe gegaan. Een goede nacht. Dat is wat we nu nodig hebben. 

Vergelijkbare verhalen

 • Verhalen

  De drie fasen van noodhulp

  Een ramp, zoals een aardbeving, vindt plaats in enkele uren. Het lenigen van de ontstane nood kan echter jaren duren. Noodhulp wordt daarom vaak ingedeeld in 3 fasen.

  Lees verder
 • Verhalen

  Bezoek uit oorlogsgebied: “Please pray for Syria!”

  Een Syrische ouderling vertelt over de strijd in zijn land: "Please pray for Syria!"

  Lees verder