Bijzondere Noden
Doneer ook!

Noodhulp coronacrisis

Ook in deze zorgvolle tijd, waarin we zelf de nood aan den lijve ondervinden, vragen we uw betrokkenheid in gaven en gebed.

Een minuscuul virus veroorzaakt ontstellend grote zorgen. Velen in onze gemeenten hebben te maken met rouw in de familie, zorg om kwetsbaren of financiële nood. Het virus kent geen grenzen en heeft inmiddels ook veel landen bereikt die veel minder ontwikkeld zijn. De vrees is dat het virus hier gaat leiden tot een ongekende ramp.

In sloppenwijken is het haast onmogelijk om besmetting met het corona-virus te voorkomen. Water en zeep zijn schaars en het is onhoudbaar om dagenlang met een heel gezin opgesloten te zitten in een krot. Een buffer om de quarantaine door te komen, heeft bijna niemand. Om niet de hongerdood te sterven, móeten ze wel de straat op. Ook is er nauwelijks toegang tot deugdelijke medische zorg. Waar er wel klinieken zijn, ontbreekt het aan beschermende middelen, apparatuur en medisch personeel.

In verschillende landen biedt Bijzondere Noden daarom de komende tijd extra financiële steun. Doordat de contacten er al zijn, kan er snel gehandeld worden. In Pakistan en de Dominicaanse Republiek kan op korte termijn gezorgd worden voor voedselpakketten, medicijnen en beschermende middelen. Ook ondersteunen we in samenwerking met het Deputaatschap voor Israël een aantal joods-christelijke gemeenten in Moldavië. Ouderen en kwetsbaren die afhankelijk zijn van hulp van buitenaf worden hierdoor voorzien van voedsel.

Klik hier voor meer informatie over de noodhulp.

Vergelijkbare verhalen

 • Verhalen

  Hoe besteden wij noodhulpinkomsten?

  Lees hier wat er achter de schermen bij Bijzondere Noden gebeurt.

  Lees verder
 • Verhalen

  Het eigen karakter van diaconaat

  We kunnen toch niet alle lasten van deze wereld meedragen? Waar ligt de grens? Lees deel 3 van de artikelenserie 'Diaconaat'.

  Lees verder