Bijzondere Noden
Doneer ook!

Najaarscollecte voor Nigeria

Najaarscollecte voor Nigeria

Dit is Doris. Ze is veertien jaar oud en woont in Nigeria. Ze poseert voor haar schoolgebouw; de plek waar ze christelijk onderwijs krijgt. Ze leert er ook naaien. En daar is ze blij mee. ‘Ik leer hoe ik zelf kleren kan maken. Dat maakt me minder afhankelijk van anderen.’

De diaconale najaarscollecte, een initiatief van Bijzondere Noden en ZGG, is in 2020 bestemd voor de uitbouw van vakonderwijs op de John Calvin Secundary School (JCSS) in Nigeria. Leerlingen krijgen praktische vaardigheden aangeleerd met het doel in eigen omgeving een vak uit te oefenen of een bedrijfje op te zetten. Hierdoor hoeven ze niet naar de stad te trekken, waar het risico op werkloosheid en losbandigheid groot is, maar kunnen ze in hun eigen omgeving blijven wonen en werken.

Doris leert nu al naaien en wil zich in de hogere klassen bekwamen in catering. Maar om daar echt goed les in te krijgen, moet een praktijklokaal catering gebouwd worden. Ook lokalen voor houtbewerking en elektro ontbreken nog. Met de opbrengst van de najaarscollecte kunnen deze lokalen worden gebouwd en kan de verdere ontwikkeling van het vakonderwijs worden begeleid.

In De Noodklok van september staat een uitgebreid artikel over het vakonderwijs op de JCSS in Nigeria. Hierin kunt u meer lezen over dit project. Ook verwijzen wij u graag naar onze projectpagina van de John Calvin School.

Draagt u bij aan de najaarscollecte? Dat kan via die collecte in uw eigen gemeente, maar ook via de doneerpagina, selecteer dan het project ‘Reformatorisch onderwijs Nigeria’.

Hartelijk dank, ook namens Doris!

Vergelijkbare verhalen

 • Nieuws

  Noodklok september ’20

  Gratis christelijke lectuur in 13 talen. Reformatorisch vakonderwijs in Nigeria. Bijbeltrainingen in Korea. Fundamenteel onderwijs: een investering in de toekomst. Lees erover in de nieuwe Noodklok!

  Lees verder
 • Verhalen

  Diaconale nood in Nigeria

  Veel weduwen in Izi werken op het land of maken palmolie. Ze moeten hard werken om rond te komen en verrichten zwaar werk.

  Lees verder