Bijzondere Noden
Doneer ook!

Najaarscollecte Midden-Oosten

Najaarscollecte Midden-Oosten

Het is een prachtig Arabisch gezegde: ‘Een reis van duizend mijl begint met één stap.’ Meer dan tien jaar geleden zette Bijzondere Noden (BN) deze eerste stap in het Midden-Oosten. Het begon met een project in Libanon en werd gevolgd door projecten in Israël (in samenwerking met Deputaatschap voor Israël). Sinds 2013 steunt BN ook de vervolgde kerk in de brede regio van het Midden-Oosten.

Nederlandse werkers
Inmiddels zijn naar het Midden-Oosten twee werkers uitgezonden. Zending Gereformeerde Gemeenten (ZGG) is verantwoordelijk voor hun uitzending. Deze werkers zijn uitgegaan met het oog op het welzijn en het heil van mensen in het Midden-Oosten die behoren tot de verdrukte kerk of zelfs het Evangelie nog niet kennen. Hoe kun je bestaand werk van kerken ondersteunen? Hoe kun je onbereikten bereiken? Welke keuzes die je nu maakt, zijn ook goed voor de toekomst?

Stap voor stap
Het Arabische gezegde kan helpen. De deputaten overleggen, de werkers zoeken hun weg: stap voor stap. De eerste stap in een nieuw land spreekt voor zich: taalstudie Arabisch. Beide werkers houden zich daar momenteel mee bezig. En het mooie is: tijdens de taalstudie worden al contacten gelegd, contacten onderhouden en gesprekken over Gods Woord gevoerd. Het zijn allemaal stapjes die in de toekomst van belang zijn.

Najaarscollecte
In het najaar wordt in de gemeenten de najaarscollecte voor BN en ZGG gehouden. De opbrengst is bestemd voor de uitzending van werkers naar het Midden-Oosten. Denk bijvoorbeeld aan de kosten van de taalstudie, maar ook het vervolg. Elke euro in de collectezak kan bijdragen aan een volgende stap in het werk. Maar laat die euro niet op zichzelf staan. Boven alles is nodig dat de Heere Zelf het werk leidt en de contacten geeft. Wilt u bidden om Gods zegen over het werk van de uitgezondenen in het Midden-Oosten?

Wilt u uw gift voor de najaarscollecte digitaal overmaken? Dat kan via uw kerkelijke gemeente, maar ook op de projectpagina BijzondereNoden.nl/Midden-Oosten. Klik op de oranje doneerknop of scrol naar het doneerveld onderaan de pagina en selecteer het bedrag dat u wilt doneren.

Vergelijkbare verhalen

 • Nieuws

  Noodklok september 2022

  ‘Muchas gracias’, ‘Zikomo kwambiri’, ‘thank you so much’, ‘धन्यवाद’, ’Ị d ụ ike’… In alle toonaarden en talen komen de dankbetuigingen soms op ons af in dit werk.

  Lees verder
 • Verhalen

  Boodschap vanuit Irak

  Een ex-moslim deelt zijn verhaal. “Ik had alles al ingepakt. Mijn kleding, geld, papieren. En mijn Bijbel..."

  Lees verder