Bijzondere Noden
Doneer ook!

Najaarscollecte 2023 Ecuador

Najaarscollecte 2023 Ecuador

‘Het Evangelie voor alle volken’ en ‘handen van de kerk’. Hiermee is het werk van ZGG en Bijzondere Noden (BN) kort en krachtig verwoord. Dit komt samen in de vier zendingsgemeenten in Ecuador. Het Evangelie is gekomen en heeft harten geraakt. In de jonge gemeenten is meteen oog voor mensen in nood.

Nood is in alle gemeenten te vinden. Vaak leidt werkloosheid tot geldgebrek. En dat belemmert het volgen van onderwijs. Daar weten Braulio en Ericka uit Guayaquil alles van. Studeren kost veel tijd. In die tijd kan geen cent verdiend worden voor levensonderhoud. Dat is lastig voor Braulio die op zichzelf woont. Ook Ericka voelt dat zij door haar studie tekortschiet richting familie. Studeren kost ook geld. Alle leermiddelen moeten uit eigen zak worden betaald.

Geldgebrek beperkt de toegang tot medische zorg. Carlos en Edita uit Portoviejo kunnen erover meepraten. Al zeven jaar lijdt Carlos aan artrose. De heftige pijnaanvallen in armen en benen maken het onmogelijk dat hij werkt. Edita werkt zes dagen per week om hun gezin in leven te houden. Maar geld voor medicijnen is er niet.

Geldgebrek brengt zelfs basisonderwijs in de knel. Dat ervaart Gloria, ook uit Portoviejo. Ze zorgt dagelijks voor kinderen en kleinkinderen en dat geeft dagelijks zorgen. Potloden, schriften, leerboeken: hoe bekostigt ze al die materialen voor het basisonderwijs van de kleinkinderen?

Deze noden zijn bekend bij de diaconale comités in de vier zendingsgemeenten. Stichting Esteban, die gesteund wordt door BN, biedt hulp. Braulio en Ericka kunnen dankzij een studiebeurs hun studie betalen en bijdragen aan het levensonderhoud van de familie. Carlos en Edita krijgen steun voor het bekostigen van medicijnen die de pijn onderdrukken. Gloria’s kleindochter ontvangt een schoolpakket via de zondagsschool van de kerk, waardoor ze het basisonderwijs kan volgen.

Helpt u de zendingsgemeenten in Ecuador steunen door middel van stichting Esteban? Geef dan ruimhartig voor de gezamenlijke najaarscollecte van ZGG en BN. Want, zoals Braulio het ervaart in zijn eigen leven: ‘God vraagt ons niet karig te zijn, maar ruim te delen.’ Doneer uw gift in de collectezak of op de rekening van uw eigen gemeente.

Lees hier meer over dit project.

Vergelijkbare verhalen

 • Nieuws

  Najaarscollecte Midden-Oosten

  'Een reis van duizend mijl begint met één stap.' Na tien jaar zijn inmiddels twee werkers uitgezonden naar het Midden-Oosten. Wilt u bijdragen aan deze uitzending?

  Lees verder
 • Nieuws/ Verhalen

  Wat als de kerk vrijgevig deelt?

  In Peru leven veel volwassenen en kinderen in armoede. Een kerk kan hier verandering brengen. Het verhaal van Lidia Nuñes getuigt daarvan.

  Lees verder
 • Digitaal magazine

  Bekijk de filmpjes en foto's achter ons nieuwste magazine. Op deze pagina geven we nog een extra inkijkje in het reilen en zeilen op ons kantoor!

  Lees verder
 • Verhalen

  Het eigen karakter van diaconaat

  We kunnen toch niet alle lasten van deze wereld meedragen? Waar ligt de grens? Lees deel 3 van de artikelenserie 'Diaconaat'.

  Lees verder