Bijzondere Noden
Doneer ook!

Kerstcollecte 2022: winterhulp voor Syriërs

Kerstcollecte 2022: winterhulp voor Syriërs

In december vraagt Bijzondere Noden aandacht voor de jaarlijkse kerstcollecte, waar u zowel in de kerk als digitaal aan kunt bijdragen. Als u uw kerstgave of eindejaarsgift voor een specifiek doel wilt bestemmen, bevelen we u in het bijzonder onze winterhulp voor Syriërs aan.

Syrië is inmiddels twaalf jaar in oorlog. Door deze voortdurende crisis leeft 97% van de bevolking onder de armoedegrens en zijn 15 miljoen inwoners afhankelijk van humanitaire hulp. Er wordt een koude winter verwacht die extra zorgelijk is vanwege een gebrek aan elektriciteit, brandstof en levensmiddelen.

Laat uw licht alzo schijnen voor de mensen, dat zij uw goede werken mogen zien, en uw Vader, Die in de hemelen is, verheerlijken.

Mattheüs 5:16

Hulp in Damascus en Noord-Irak

Het is ons doel om in Damascus tenminste 1.300 Syriërs te voorzien van een heater en brandstof te distribueren in de twee koudste wintermaanden. In Noord-Irak willen we 75 Syrische vluchtelingengezinnen een overlevingspakket met hygiëneproducten, voedsel en kookgerei aanbieden. Daarnaast willen we luiers en babymelk distribueren onder nieuwkomers en wintertentdoeken uitdelen aan alle kamphuishoudens, om de ergste kou te bestrijden.

Op deze manier hopen we niet alleen lichamelijke noden te verlichten, maar ook iets te laten zien van het Licht dat naar de aarde afdaalde om zondaren te redden. Wilt u ons diaconale werk, waaronder de winterhulp aan Syriërs, gedenken in uw gaven en gebed?

Vergelijkbare verhalen

 • Verhalen

  Gaven besteden via de kerkelijke weg

  Een meisje zong uit volle borst. Haar levenslied! Ik dacht: konden ze dit in Nederland maar zien! Lees deel 4 van de artikelenserie 'Diaconaat'.

  Lees verder
 • Verhalen

  De drie fasen van noodhulp

  Een ramp, zoals een aardbeving, vindt plaats in enkele uren. Het lenigen van de ontstane nood kan echter jaren duren. Noodhulp wordt daarom vaak ingedeeld in 3 fasen.

  Lees verder