Bijzondere Noden
Doneer ook!

Inzamelactie voor Oekraïne

Inzamelactie voor Oekraïne

Inzameling van hulpgoederen voor Oekraïne

In verschillende delen van Oekraïne zijn tekorten onder de burgerbevolking. Dit geldt vooral voor de frontgebieden. In andere delen van het land zijn de winkels wel goed gevuld. 

In overleg met onze contactpersonen ter plaatse besluiten we welke goederen we het best vanuit Nederland kunnen aanleveren. Veel (voedings)middelen zijn inmiddels ook goed binnen Oekraïne zelf aanwezig. Om transportkosten te besparen en de lokale economie niet in de weg te zitten, kunnen we in dat geval dus beter producten in Oekraïne aanschaffen. 

Wekelijks vertrekken nog transporten met goederen naar Zhytomir, waar ze bij de kerken afgeleverd worden. Hiervandaan wordt het verder getransporteerd naar regio’s waar de nood hoog is. Naast het inkopen van levensmiddelen is het mogelijk om hulpgoederen in te zamelen. 

Helpt u mee?  Lees hieronder onze praktische tips voor het efficiënt opzetten van een inzamelactie. Neem voordat u daadwerkelijk een actie opzet eerst contact met ons op met via oekraine@bijzonderenoden.nl.

Hoe zet je een inzamelactie op?

Ga na of het praktisch mogelijk is om een inzamelactie te organiseren, vorm een stuurgroep, regel afgiftepunten en geef bekendheid aan de actie.

Kledinginzameling

Wilt u kleding inzamelen? Hier is met name behoefte aan onder vluchtelingen in Nederland die vaak met een minimum aan bezittingen zijn vertrokken.

TIP: maak kledingpakketten! Het is handig om kleding per maat in plaats van (alleen) per categorie te sorteren. Maak hier kant-en-klare pakketjes van, bijvoorbeeld 1 broek, 3 stuks bovenkleding, 5 stuks ondergoed en sokken. Vermeld op de pakketten duidelijk de kledingmaat en het geslacht (m/v).

Deze kledingpakketten kunnen we gemakkelijk uitdelen. Het voorkomt dat ingezamelde kleding ongebruikt blijft liggen omdat het overzicht mist en men geen passende kleding ertussen vindt.