Bijzondere Noden
Doneer ook!

In de woestijn

In de woestijn

Dominee C. van Ruitenburg bracht onlangs een bezoek aan Jordanië en deelt een indrukwekkende ontmoeting.

  In de woestijn

  Daar zit je dan te midden van de islam. Je leest de Koran en gaat naar de moskee. Een Bijbel is nergens te bekennen. Kerken zijn er niet. Nou, dan is er ook geen mogelijkheid om ooit bij Gods Woord te komen!? Wat denken we toch vaak klein van de Heere. Hij spreekt en het is er. Zo was het ook bij deze man.

  Diep in zijn hart gevoelde hij dat er een God was. Op een nacht stapte hij in zijn auto omdat hij de slaap niet vatten kon en reed 75 km ver de woestijn in. Hij stapte uit, liep vijf kilometer, stond stil, keek naar de hemel en bad: God, bent U er? Hoort U me? Ziet U me? En de Heere sprak, gaf antwoord op al zijn vragen. Hij reed naar huis en zocht op internet naar een Bijbel. Daarvoor moest hij naar een ander land, maar dat gaf niet.

  Hij ging mét Bijbel terug naar zijn vaderland, werd bij de grens opgepakt, in elkaar geslagen en gevangen gezet. Daar verbleef hij twee maanden en kreeg hij 80 zweepslagen per week. Toen hij thuiskwam was heel zijn huis doorzocht, maar de Bijbel die hij onder de tafel verstopt had was er nog! Hij vluchtte naar een ander land en kwam daar in aanraking met een kerk waar men het Woord onderzocht. TV kijken kon hij niet meer! Genieten van al het wereldse was voorbij! Maar Gods Woord was alles voor hem geworden. Uren en uren achter elkaar zoekt hij nu elke dag in dat Woord van God naar Christus Jezus. Beschamend, vindt u niet? Of doet u dat ook?

Vergelijkbare verhalen

 • Verhalen

  Column: waarom God?

  Cynthia Nieuwland bezocht Nigeria en deelt haar ervaring over een indrukwekkende en schrijnende ontmoeting.

  Lees verder
 • Verhalen

  Een bijzonder bezoek aan de gemeente van Jordanië

  Echtpaar Everse uit de gemeente Rhenen heeft tijdens hun...

  Lees verder