Bijzondere Noden
Doneer ook!

Impactverhalen corona-noodhulp Pakistan

Verschillende Pakistanen delen hun verhaal en vertellen hoe onze corona-noodhulp verschil maakt.

Veel Pakistanen zijn hun baan verloren doordat het land grotendeels in lockdown zit. Voor dagloners is dit een ramp. Zij leven vaak al onder het bestaansminimum en hebben geen buffer om een periode zonder inkomen te overleven. Op meerdere plekken in Pakistan bieden we hulp aan gezinnen van steenfabriekarbeiders in de vorm van voedselpakketten, hygiëneproducten en voorlichting.

Doordat de contacten al aanwezig zijn, kan er snel gehandeld worden. Zo zijn aan kwetsbare weduwen en steenfabriekarbeiders in de omgeving van Lahore in Pakistan al ruim 400 familievoedselpakketten uitgedeeld inclusief handschoenen en zeep voor infectiepreventie.

Impactverhalen corona-noodhulp Pakistan

“Mijn naam is Nasreen Bibi en ik heb twee kinderen, een jongen en een meisje. Mijn man is in 2018 overleden aan nierfalen en een hartaanval. Al vanaf mijn jeugd dien ik als dienstmeisje in een huis in Lahore. Dertig jaar lang doe ik dat al en iedere dag reis ik vanuit mijn dorp Manawala naar Lahore. Maar toen ik vorige maand ging werken, zei de eigenaar tegen me dat ik vanwege deze COVID-19 situatie niet kon werken. Ze vroegen me terug naar huis te gaan en zeiden dat ze het zullen laten weten als ik terug mocht komen. Nu ontvang ik geen salaris meer. Ik heb elke dag veel geld van mijn buren geleend, maar de situatie wordt nu steeds moeilijker. Soms hebben we niets te eten, dan bid ik samen met mijn kinderen en vallen we met een lege maag in slaap.

Vannacht, toen we weer niets gegeten hadden, zei mijn zoon dat God ons morgen eten zal geven. Ik glimlachte naar hem en viel in slaap.

 

Nu zie ik dat God ons hulp heeft gestuurd via u. Ik ben u heel dankbaar dat u in deze tijd van nood deze voedselproducten heeft verstrekt en ons heeft beschermd tegen het aangaan van meer leningen. Het is niet alleen voedsel voor ons, het is een bron van leven. Ik bid dat God u meer zegene.”

Mijn naam is Robina Bibi en ik heb drie kinderen. Mijn man is in 2018 overleden bij een ernstig ongeval. Om toch de touwtjes aan elkaar te kunnen knopen, werk ik als dienstmeisje bij een rijk gezin. Maar door de lock down vanwege de coronacrisis heeft de eigenaar me verlof gegeven. “We bellen je als de situatie beter is”, zeiden ze. In tussentijd ontvang ik geen salaris meer, terwijl de etenswaren thuis bijna aan hun einde kwamen. Mijn familie gaat nu ook door een moeilijke periode, dat maakt het voor mij onmogelijk om hulp te vragen.

Vele malen kwam de verleiding van overspel in me op. Ik dacht dat ik alles voor mijn kinderen kon doen om hen in leven te houden.

 

Ik huilde biddend tot God en bad Hem of Hij ergens vandaan hulp wilde sturen in deze situatie. Ik dank Hem nu dat Hij ons deze voedselproducten heeft gegeven door middel van uw steun. Ik bid dat God u meer zegent en dat u meer mensen zoals ik in deze situatie kan steunen.

Helpt u mee?

Lees hier meer over onze corona-hulp of doneer direct via deze link.