Bijzondere Noden
Doneer ook!

Hoe gaat het in Oekraïne?

Hoe gaat het in Oekraïne?

Nog steeds lezen we dagelijks over de ontwikkelingen aan het front. Maar hoe gaat het eigenlijk met de burgers zelf? Bijzondere Noden is samen met SOEGG en het Deputaatschap voor Israël volop actief om kwetsbare mensen te voorzien van voedsel, medische hulp, lectuur en de faciliteiten voor een veilige plek. Hieronder leest u enkele initiatieven. 

 

Ambulancebus
Onlangs is de auto voor het ziekenhuis in Toretsk overhandigd. Hiermee worden gewonden vervoerd naar het ziekenhuis. Soberder kan het niet: een eenvoudige bus die dienst doet als ambulance. Tijd en geld om hem te wassen is er niet. Vrijwilligers van de lokale kerk ondersteunen de ziekenhuismedewerkers, zodat er ook mogelijkheden zijn voor woordverkondiging. 

Voedsel in de kerk
De kerk Rizdva staat open voor vluchtelingen. De vrijwilligers nodigen mensen actief uit voor de kerkdiensten. Voor en na de diensten wordt voedsel uitgedeeld.  

Welkom in het kamp…
Brovary kent een enorme toestroom van vluchtelingen uit het frontgebied. Bij aankomst krijgen vluchtelingen voedselpakketten, eenvoudige kookstoven en bijbels. Ook worden er evangelisatiediensten georganiseerd. 

Schoolmeubilair
Wat hebben een schooltje in Oekraïne en Kootwijkerbroek met elkaar gemeen? Precies: schoolmeubilair. In deze video worden stoelen en tafels voor een basisschool uitgepakt en klaargezet voor gebruik. De kinderen kunnen zo aan de slag! 

Ontmoetingsplek
Een veilige plek voor iedereen die warmte, licht en stroom nodig heeft. Maar bovenal zoekt naar warmte van een persoonlijk gesprek. In Zaporizha is zo’n ontmoetingsplek ingericht. Het staat klaar met meubilair en wasmachines uit Nederland en we zorgen voor finciële middelen voor de lopende kosten. Afgelopen dagen zat het aantal bezoekers per dag al rond de 100 mensen! 

Vergelijkbare verhalen

 • Nieuws

  Livestream Oekraïne

  Kijk hier de livestream van donderdagavond 24 maart over onze noodhulp in Oekraïne terug!

  Lees verder
 • Verhalen

  Dankbaar in Roemenië

  De Oekraïense Irina vluchtte met haar man en negen kinderen naar Roemenië en is daar door onze partners opgevangen.

  Lees verder