Bijzondere Noden
Doneer ook!

Het verhaal van Samson

Het verhaal van Samson

“Hallo! Ik ben Samson en ik kom uit Nigeria. Ik heb een moeder, een zus en een broertje. Mijn vader heeft ons verlaten toen ik drie was. Nu ben ik elf jaar.”

“Vanaf mijn geboorte ben ik al blind. Met mijn rechteroog zie ik helemaal niets meer en met mijn linkeroog kan ik heel vaag objecten onderscheiden. Ik voel me er heel verdrietig over. Maar ondanks deze handicap, voel ik ook een blijdschap in mijn hart! Ik mag samen met andere kinderen naar school en leer daar braille en nog heel veel andere dingen. Het maakt me zo blij en gelukkig dat ik niet alleen hoef te zijn, maar met de andere kinderen mee kan doen met leren en spelen. Het is zo belangrijk voor mij dat ik naar school mag gaan. Ik kan er zoveel leren en ik leer er ook hoe ik onafhankelijk kan leven in de toekomst. Mijn grote toekomstdroom is om later bankier te worden.”

Hoewel hij vrijwel niets kan zien, beginnen Samsons ogen te stralen bij het opzeggen van zijn speciale Bijbelvers Johannes 3:16. “Ik vind dat vers zo mooi, omdat het hier over onze verlossing gaat. Christus stierf voor ons en daarom kunnen wij gered worden.” vertelt hij met een zachte, verlegen glimlach op zijn gezicht.

Samson wil de kinderen in Nederland graag iets vragen. “Willen jullie voor mij bidden?” vraagt hij met een blik vol verwachting. “Bid dat de Heere me wil helpen op school en bid ook voor mijn familie. Ik heb gehoord dat jullie ook naar school kunnen. Dat is iets dat we delen! School kan je ogen openen om in de toekomst goed te kunnen leven. Zo kun je later voor jezelf en je familie zorgen.”

Bidden jullie ook voor Samson?

Lees hier meer over het integratieproject voor kinderen met een beperking in Nigeria.

Vergelijkbare verhalen

 • Verhalen

  Column: waarom God?

  Cynthia Nieuwland bezocht Nigeria en deelt haar ervaring over een indrukwekkende en schrijnende ontmoeting.

  Lees verder
 • Verhalen

  Diaconale nood in Nigeria

  Veel weduwen in Izi werken op het land of maken palmolie. Ze moeten hard werken om rond te komen en verrichten zwaar werk.

  Lees verder