Bijzondere Noden
Doneer ook!

Een huis voor Sami

Een huis voor Sami

Eind 2019 werd Albanië opgeschrikt door verschillende aardbevingen. De schade was enorm: honderden mensen raakten verwond, tientallen mensen zijn overleden en duizenden huizen zijn onbewoonbaar verklaard. Bijzondere Noden heeft na deze ramp eerste noodhulp geboden via de zendingsposten van ZGG. De overheid beloofde te werken aan wederopbouw, maar dit proces duurt erg lang en veel getroffenen wonen nog steeds in noodonderkomens.

Eén van deze huishoudens is de familie Qarri. Dit huishouden bestaat uit acht personen, waaronder een oude oma en een jong echtpaar. De zorgen van deze familie waren ontzettend groot. Hun huis was zwaar beschadigd, dus de familie woonde vanaf de verwoestende aardbeving in een zelfgebouwd, zinken hutje in de tuin achter hun huis. De leefomstandigheden van deze familie waren erbarmelijk en er stond een strenge winter voor de deur.

Te midden van deze wanhopige omstandigheden was de jonge vrouw hoogzwanger. Hoe konden zij dit baby’tje een warm thuis bieden?

In grote nood namen ze contact op met de lokale kerk, die een noodhulpproject was gestart in samenwerking met Bijzondere Noden. Er zou een containerwoning geregeld worden voor dit gezin, waar ze konden wonen tot de bouw van hun nieuwe huis voltooid was. Het duurde echter langer dan verwacht voordat het geld op de rekening van de kerkelijke organisatie in Albanië stond. De containerwoning kon daardoor nog niet worden aangeschaft. De zorgen namen opnieuw toe.

De jonge moeder was eind januari uitgerekend. Halverwege februari stond het geld eindelijk op de rekening en kon de containerwoning aangeschaft en getransporteerd worden. Op 5 maart werd het onderkomen geplaatst. Diezelfde morgen kwam de kleine Sami, weken later dan verwacht, ter wereld in het ziekenhuis.

“Is Gods timing niet wonderlijk? Hij zorgde ervoor dat de container precies op de ochtend van Sami’s geboorte geplaatst werd. Zijn geboorte was overduidelijk vertraagd, want het gezin verwachtte hem al een lange tijd. God zorgde voor een huis voor deze pasgeboren baby vanaf zijn eerste levensdag!”
Ds. Shehu
Projectcoördinator

Toen het kleine jongetje met zijn moeder thuiskwam, kon hij in een warm huis in zijn wiegje worden gelegd. De dankbaarheid van deze familie was groot. Maar niet alleen dit huis was verblijd, het hele dorp liep uit om van dit wonder getuige te zijn. De dominee, die betrokken was bij dit project, werd door de moslimgemeenschap gezien als een heilige. Hij wees echter van zich af naar boven en vertelde aan het hele dorp over de Heere Jezus, Die naar deze aarde kwam als een baby.

Zou deze God, die Zelf kind wilde worden, dan niet weten hoe Hij moet zorgen voor baby’s?

Vergelijkbare verhalen

 • Verhalen

  Ervaringsverhaal Roemenië

  “Geen eten. Geen warme kleren. Geen geld om de elektriciteitsrekening te betalen en dus geen verwarming in deze bitter koude winter. En het ergste van alles? Geen geld voor de medicijnen van mijn zieke vrouw.”

  Lees verder
 • Nieuws/ Verhalen

  Videoboodschappen van de vervolgde kerk

  Een vervolgde christen vertelt over het leven in Pakistan. Meld u aan en ontvang vier weken lang een videoboodschap in uw mailbox.

  Lees verder