Bijzondere Noden
Doneer ook!

Digitale Kerstcollecte 2020

Digitale Kerstcollecte 2020

In de maand december vraagt Bijzondere Noden aandacht voor de jaarlijkse kerstcollecte, die zowel tijdens de zondagse samenkomst als digitaal gehouden kan worden. Als u uw kerstgave voor een specifiek doel wilt bestemmen, bevelen we u in het bijzonder het project in Kenia aan.

Weerbaarheid voor gemeenschappen in Kenia

Het bestaan van Samburu in Kenia wordt steeds meer bedreigd door de toenemende droogte en voedselonzekerheid. In de Samburu-regio werken we daarom aan het vergroten van weerbaarheid en zelfredzaamheid. Zo geven we landbouwtrainingen en wordt er geïnvesteerd in waterbuffers, waterzuivering en irrigatiesystemen. Ook bestrijden we ondervoeding door zorg en voorlichting te geven aan kinderen en moeders in verschillende dorpen. Daarnaast worden spaargroepen opgezet. Hierdoor kan men als groep of individu sparen voor investeringen, zoals schoolgeld, een waterpomp of een geit. Op deze manier wordt de bevolking weerbaar tegen de droogte en hongersnood in hun land.

Mules, een jonge, hardwerkende moeder van vijf kinderen, is lid van een spaar- en kredietgroep en ontving in juni 2019 vier kuikens. Sinds haar deelname aan de spaargroep is haar gezinsinkomen gestegen van € 0,68 naar € 3,58 per week.

Audiobijbels voor Kerst

Samen met lokale kerken werken we ook aan distributie van audiobijbels, het opzetten van Bijbelstudies en het toerusten van evangelisten. Velen in Samburu kunnen niet lezen of schrijven, waardoor het Woord van God onbereikbaar voor hen was. Nu is de complete Bijbel in de lokale taal beschikbaar via audiobijbels.

Meer weten over het hierboven genoemde project? Bekijk dan onze projectpagina.

Vergelijkbare verhalen

 • Nieuws

  Noodklok november ’20

  Wederopbouw en weerbaarheid voor de Samburu's in Kenia en een baken van hoop in de Peruaanse hoofdstad Lima. Lees erover in de nieuwe Noodklok!

  Lees verder
 • Verhalen

  Zien hoe de collecte in Malawi er aan toe gaat?

  Bekijk hier de video-opname van een collecte in een gemeente in Malawi.

  Lees verder