Bijzondere Noden
Doneer ook!

Coronanoodhulp Malawi in beeld

Coronanoodhulp Malawi in beeld

Malawi wordt hard getroffen door (de gevolgen van) het corona-virus. In het dorpje Kwanjana zijn januari en februari de moeilijkste maanden, omdat de oogst langer geleden is en het voedsel op raakt. De inwoners zijn afhankelijk van de inkomsten uit het werk als dagloner. Dergelijke klussen zijn echter moeilijk te vinden. Bovendien hebben veel mensen in het dorp geen geld voor de verplichte mondkapjes. Daarom hebben we in samenwerking met stichting For a Change corona-steunpakketten uitgedeeld. Hieronder delen we graag de foto's van dit project.

Een actiecomité stelde eerst een lijst samen met gezinnen waar de nood hoog was. Dit betrof de gezinnen van schoolkinderen, maar ook kwetsbare ouderen, alleenstaande ouders en zwangere vrouwen. 

Op de dag van de distributie kwamen de inwoners van Kwanjala samen om de steunpakketten in ontvangst te nemen. De distributie werd geopend met het lezen van Psalm 91 en gebed. Er werd een korte meditatie gedaan, waarbij gewezen werd op onze afhankelijkheid en de noodzaak om de Heere persoonlijk te leren kennen. Na de meditatie begon een vrouw uit het dorp spontaan te getuigen hoe de Heere haar gebed had verhoord. 

Daarna werden de pakketten uitgedeeld. Het voedselpakket bevatte maïs, zout, soja, bonen, olie en suiker. Verder ontvingen de bewoners zeep, vaseline en mondmaskers. In totaal ontvingen 390 huishoudens een steunpakket. 


"Ik ben heel dankbaar. In mijn huis was honger en ziekte. Ik bad voor een oplossing. We hebben geen eten en ons huis is in een slechte staat. Mijn man is al heel lang ziek. Het actiecomité heeft mijn naam geregistreerd en vandaag ontvang ik eten. Ik ben heel dankbaar en ik vraag of God jullie wil zegenen."

Bekijk ook onderstaande video van dit project

Vergelijkbare verhalen

 • Nieuws

  Noodhulp coronacrisis

  Het coronavirus kent geen grenzen. Bij velen in onze gemeenten is zorg, rouw en financiële nood. In onze projectlanden vreest men voor een ongekende ramp.

  Lees verder
 • Verhalen

  Impactverhalen corona-noodhulp Pakistan

  Verschillende Pakistanen delen hun verhaal en vertellen hoe onze corona-noodhulp verschil maakt.

  Lees verder