Bijzondere Noden
Doneer ook!

Coronahulp in Zuid-Azië

Coronahulp in Zuid-Azië

In verschillende Zuid-Aziatische landen zijn de corona-cijfers exponentieel gestegen. In India, Bangladesh, Nepal en Pakistan zijn velen zwaar getroffen door corona. Dagelijks overlijden honderden mensen. Daarnaast zagen duizenden mensen hun inkomen wegvallen door de strenge maatregelen. We informeren u graag over onze projecten in deze landen.

Bangladesh

In Bangladesh is de situatie rondom corona zorgelijk geworden. Er is inmiddels al vier keer een lock-down ingevoerd om de situatie onder controle te krijgen. In het gebied waar onze partner werkzaam is, waren veel mensen zonder inkomsten komen te zitten. Daarom zijn onlangs voedselpakketten uitgedeeld aan 490 gezinnen. Binnenkort zullen er opnieuw zo’n 600 overlevingspakketten worden verspreid onder noodlijdende gezinnen.

India

In India werken we samen met het netwerk van deputaatschap Bijbelverspreiding. Christenen in India hebben het door stigmatisering extra zwaar. Daarom voorzien we voorgangers en christelijke gezinnen van een basisvoedselpakket, medicijnen en helpen hen bij het bekostigen van andere vaste lasten. We richten ons (ook) bij dit project op hulpbehoevenden die niet door andere organisaties geholpen worden. 

Man ontvangt hulp in India

Nepal

Ook in Nepal lopen de besmettingen hard op. Dit komt voornamelijk door de open grenzen met India en het vele grensverkeer van Nepalese dagloners die in India werkzaam zijn. Met name in de afgelegen rurale gebieden is een schrijnend tekort aan zuurstof, waardoor (ook) veel jonge mensen sterven. Recent overleden 11 jonge vrouwen door een besmettingsuitbraak in een zwangerschapscentrum. De christenen in Nepal, die behoren tot de laagste klasse van de bevolking, zien corona als een groot gevaar voor het voortbestaan van hun kleine gemeenten. Inmiddels zijn al tientallen kerkleden overleden, waaronder ook meerdere voorgangers.

Om onze Nepalese broeders en zusters te helpen, richten we ons op verspreiding van voedsel en hygiënematerialen. Eén van onze partners importeert zuurstof, mondmaskers, desinfecteermiddel en dergelijke producten uit China, omdat deze in Nepal niet langer voorradig zijn. Als leden uit een gemeenschap positief getest zijn, worden ze geïsoleerd in speciale tenten. 

Pakistan

In Pakistan werken we ook op verschillende plaatsen aan voedselvoorziening, distributie van hygiënematerialen en het geven van voorlichtingen. We richten ons op de meest kwetsbare bevolkingsgroepen: weduwen, mensen uit steenfabrieknederzettingen en sloppenwijken. Naast voedseldistributie, helpen we vrouwen met het genereren van inkomsten. Eén van onze partners traint vrouwen zodat zij de vaardigheden hebben om uitwasbare mondmaskers laten produceren. Deze worden tegen een gereduceerd tarief verkocht. Van de opbrengst worden materialen aangeschaft om meer mondkapjes te produceren.

Klik hier om impactverhalen uit Pakistan te lezen.

Helpt u mee?

Lees meer over onze corona-noodhulp of doneer via onze noodhulppagina.

Vergelijkbare verhalen

 • Nieuws

  Noodhulp coronacrisis

  Het coronavirus kent geen grenzen. Bij velen in onze gemeenten is zorg, rouw en financiële nood. In onze projectlanden vreest men voor een ongekende ramp.

  Lees verder
 • Verhalen

  Impactverhalen corona-noodhulp Pakistan

  Verschillende Pakistanen delen hun verhaal en vertellen hoe onze corona-noodhulp verschil maakt.

  Lees verder