Bijzondere Noden
Doneer ook!

Atilla: ‘Vertel mij meer over deze Jezus!’

Atilla: ‘Vertel mij meer over deze Jezus!’

Dichtbij de hoofdstad van Afghanistan ligt een klein dorp waar Atilla* opgroeit en naar school gaat. Al op jonge leeftijd denkt hij veel na over Allah en de Koran. Hij heeft veel vragen en zijn vader raadt hem aan om naar de moskee te gaan om antwoorden te vinden. Echter krijgt hij daar alleen te horen dat hij gewoon veel in de Koran moet lezen en dat hij de antwoorden dan vanzelf zal vinden. Dat doet hij. Urenlang bestudeert hij de verzen in de Koran, met als gevolg dat hij nog meer vragen krijgt.

Op een dag vindt hij op de radio een kanaal dat meditaties in het Dari (zijn eigen taal) uitzendt. Hij hoort dat er een God is die mensen liefheeft en dat deze God door het offer van Zijn Zoon Jezus Christus, zondaren uit genade redt. Atilla is verbijsterd. Redding door de Zoon van God? Waarom zou Hij zoiets doen? En als God een Zoon heeft, heeft Hij dan ook een vrouw? Het blijft zijn gedachten bezighouden. Een God die mensen liefheeft? Hoe toont deze God dat dan?

“Redding door de Zoon van God? Waarom zou Hij zoiets doen?”

Op een zekere dag ontmoet Atilla een medestudent die ook gehoord heeft van de God van de Bijbel. Hij vertelt Atilla dat een ieder die in Hem gelooft, het eeuwige leven heeft. Hier wil Atilla meer van weten. Zijn vriend geeft hem een luisterbijbel en Atilla hoopt hiermee antwoord te vinden op zijn vragen. Helaas begrijpt hij er maar weinig van. Hij gaat terug naar zijn vriend en vraagt hem: “Vertel mij meer over deze Jezus!” Omdat zijn vriend ook maar weinig kennis heeft, brengt hij hem in contact met een zendeling. Deze man maakt veel tijd vrij voor Atilla en probeert antwoord te geven op zijn vragen.
In de tijd die daarop volgt, opent God de ogen van Atilla. Hij belijdt zijn zonden en door Gods genade leert hij de redding persoonlijk kennen. Vandaag de dag zet Atilla zich fulltime in voor de dienst van de Heere. Hij heeft een bijzonder groot hart voor arme mensen en bidt tot God of Hij hen wil aanwijzen, waarbij Hij het hart voorbereid heeft om het Evangelie te horen.
Via Voice of Hope steunt Bijzondere Noden het zendingsgezin waar Atilla terecht kon met zijn vragen. Dit project valt onder het aandachtsgebied Vervolgde Kerk.

* De echte naam van Atilla kunnen we uit veiligheidsoverwegingen niet noemen.

Slide 1 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Slide 2 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Slide 3 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Previous
Next

Vergelijkbare verhalen

 • Verhalen

  Barry in Jordanië

  "Op een nacht kregen we een telefoontje dat ISIS op weg was naar Mosul. We hadden een half uur om te vluchten..."

  Lees verder
 • Verhalen

  Bezoek uit oorlogsgebied: “Please pray for Syria!”

  Een Syrische ouderling vertelt over de strijd in zijn land: "Please pray for Syria!"

  Lees verder
 • Verhalen

  Een bijzonder bezoek aan de gemeente van Jordanië

  Echtpaar Everse uit de gemeente Rhenen heeft tijdens hun...

  Lees verder
 • Verhalen

  Het verhaal van Maryam (14) uit Irak

  "Mijn moeder is spoorloos en mijn vader heeft me verstoten." Maryam werd ontvoerd door IS-strijders; lees hier haar indrukwekkende verhaal.

  Lees verder