Bijzondere Noden
Doneer ook!

Voedselpakket

Help een gezin in Oost-Europa de wintermaanden door met een voedselpakket!

De situatie in Oost-Europa is, met name voor ouderen, niet gemakkelijk. Eten is relatief duur en sociale voorzieningen zijn er nauwelijks. Door de aanwezigheid van vluchtelingen uit het oosten van Oekraïne nemen niet alleen de kosten van voedsel toe, maar is er ook behoefte aan extra hulp voor gevluchte gezinnen. In totaal zijn er 500 gevluchte gezinnen in de stad. Dit zijn vrijwel alleen vrouwen en kinderen. De mannen zijn achtergebleven. Men moet in Berdichev woonruimte huren, op eigen kosten. Omdat men niet bij banktegoeden kan komen, raakt het geld snel op.

Om de nood te verlichten, steunt Bijzondere Noden meerdere gaarkeukens. Vrouwen uit de gemeente bereiden een eenvoudige maaltijd voor de kwetsbare mensen in hun omgeving. Ze voelen zich geroepen om hun naaste te dienen door voor hen te koken. Vijf dagen per week zijn de gaarkeukens open. Gedurende de wintermaanden, wanneer de gaarkeukens niet bereikbaar zijn, voorziet Bijzondere Noden in voedselpakketten voor in totaal honderd gezinnen.

De meeste bezoekers van de gaarkeukens zijn van Joodse afkomst, maar ook anderen worden geholpen. Zij ontvangen een warme maaltijd en nemen brood mee voor thuis. De maaltijden worden begonnen met Bijbellezen en gebed. In elk van de dertien plaatsen waar gaarkeukens zijn, belegt de joods-christelijke gemeente Bijbelstudiebijeenkomsten.

Wilt u de voedselhulp in Oost-Europa steunen? Voor € 5,- geeft u een kwetsbaar gezin in Oost-Europa een voedselpakket. Hoeveel gezinnen helpt u de wintermaanden door?

€ 5,-