Bijzondere Noden
Doneer ook!

Training landbouwmethoden

Help een jongere in Malawi zelfstandig worden door een training in landbouwmethoden cadeau te doen!

Het is 1997. In Malawi komt een groepje van tien Malawische jongeren samen. Samen bestuderen ze de Bijbel. Ze lezen over het voeden van hongerigen en het herbergen van vreemdelingen. Concrete daden van gastvrijheid, zorgzaamheid en betrokkenheid. De woorden van Mattheüs raken hen. Er is zoveel nood in de dorpen waar ze wonen. Met elkaar besluiten ze om te gaan zorgen voor vijftien weeskinderen bij hen in de buurt.

Inmiddels is de zorg voor weeskinderen breed opgepakt door de Malawische kerk, de Church of Central Africa Presbyterian. Weeskinderen worden ondergebracht bij familieleden of buren zodat ze in een ‘normaal’ gezin opgroeien. Dat klinkt logisch, maar dat is het niet. Een weeskindje opnemen in je gezin betekent een extra mond om te voeden, en voedsel is er niet in overvloed op het Malawische platteland. Om de druk op de families te verlichten krijgen de weeskinderen vijf keer per week een maaltijd in de voedingscentra van het Lizulu Orphan Care project.

Trainingen
Naast voedselhulp en onderwijs krijgen jongeren ook trainingen in vaardigheden als het ontwikkelen van een nieuwe landbouwmethode en levenslessen over Bijbelse normen en waarden. De dertienjarige Adam vertelt: “Een jaar geleden wist ik nog niet goed hoe het eerder moest met mijn toekomst. Maar toen kreeg ik de kans om naar de stad te gaan en daar een training te volgen in een nieuwe landbouwmethode. Toen ik terugkwam, heb ik deze methode ook aan mijn moeder geleerd. Ik mocht een stukje land van mijn moeder gebruiken om het in praktijk te brengen en deelde dat land op in vier stukken: twee stukken soja en twee stukken mais, twee stukken oude methode en twee stukken op de nieuwe manier. Zo kan ik later zien welke methode het meest opbrengt. Ik heb ook geleerd om bijen te houden en compost te maken. Ik ben erg blij met het resultaat en zie ernaar uit om in de toekomst voor mijn moeder en zusje te kunnen zorgen!”

€ 50,-