Bijzondere Noden
Doneer ook!

Gezonde lunch

Geef een straatkind in Peru vijf dagen lang een gezonde lunch en breng het zo in aanraking met de Bijbel.

Het grootste gedeelte van de inwoners van de wijk San Genaro in Ica (Peru) is straatarm. Er is gebrek aan medische en sanitaire voorzieningen. Veel gezinnen zijn gebroken en kinderen zijn hiervan de dupe. Veel van deze kinderen uiten dit in agressie en wonen deels of helemaal op straat.

Op het platteland van Peru, in het dorpje Niño Jesús de Ayaví, hebben kinderen te maken met andere problemen. De kinderen zijn kwetsbaar vanwege armoede en de afwezigheid van scholen in het dorp. Ouders werken in het zomerseizoen bijna dag en nacht voor de grootgrondbezitters uit de regio waardoor kinderen aan hun lot worden overgelaten.

Sponsoring
Misiur heeft een hart voor kinderen en vangt hen na schooltijd op, zowel in de stad als op het platteland. Naast het verbeteren van de voedselsituatie willen ze de kinderen ook Bijbels onderwijs geven en hen de christelijke normen en waarden bijbrengen. Ook krijgen leerlingen begeleiding in het formele onderwijs en werken ze aan sociaal-emotionele vaardigheden. Bijzondere Noden ondersteunt het werk van Misiur.

Heeft u ook een hart voor straatkinderen? Al voor € 2,50 kan een straatkind vijf dagen lang een gezonde lunch ontvangen. Hoeveel kinderen helpt u?

€ 2,50