Bijzondere Noden
Doneer ook!

De vlucht van Vasyl en Irina

Hoe spannend is het als er opeens oorlog komt? 

Rusland valt op meerdere plaatsen Oekraïne binnen. Vasyl en zijn zus Irina kunnen daardoor niet meer naar school. Hun vader gaat als vrijwilliger vechten in het leger. Al snel blijkt dat Vasyl, Irina en hun moeder niet langer in Irpin kunnen blijven wonen. In deze voorstad van Kiev wordt het te gevaarlijk. Ze moeten vluchten… Dat betekent veel achterlaten. Heel veel.

Er is nog een probleem. De Oekraïners blazen de brug over de rivier op. Dan kunnen de Russische soldaten niet meer van Irpin naar de hoofdstad Kiev. Hoe moeten Vasyl, Irina en moeder nu aan de overkant komen? En áls ze daar komen, kunnen ze dan wel in Kiev blijven bij opa en oma? Hoe lang gaat deze vlucht duren?

Ondanks alle verdriet en ellende is er ook iets moois. Tijdens hun vlucht zingen ze, onder de grond in het metrostation, christelijke liederen!

Een spannend verhaal van een negenjarige jongen die samen met zijn zevenjarige zusje en zijn moeder moet vluchten voor het oorlogsgeweld. Een realistisch boek dat de oorlog in Oekraïne dichtbij brengt.

Bestel dit boekje nu voor € 9,95. Beschikbaar vanaf begin september.

€ 9,95 *

 

* Exclusief verzendkosten (vanaf € 3,00). Ook verkrijgbaar op voorlichtingen.