Bijzondere Noden
Doneer ook!

actie: Statiegeld voor Afrika

Wie: JV Obadja Krabbendijke

Wat: Statiegeldactie

Opbrengst: € 1356,80

Doel: Droogtebestrijding in Afrika

Ruim € 1300,- aan statiegeld voor Afrika

JV Obadja uit Krabbendijke: bedankt!

Groep 1 van JV Obadja in Krabbendijke hield in april een grootschalige statiegeldactie, waarmee ze € 1356,80 ophaalden voor droogtebestrijding in de Hoorn van Afrika.

De extreme droogte is een terugkerend probleem in dit deel van Afrika. In het voorjaar van 2017 was er een noodhulpactie nodig om in de ergste noden te voorzien. Maar naast primaire levensbehoeften, zoals water, voedsel en medische hulp, ging Bijzondere Noden ook investeren in lange-termijn oplossingen. Zo steunen we nu projecten die de bevolking trainen in nieuwe landbouwmethoden om uitdroging van het land te voorkomen en investeren we in waterpompen en irrigatiesystemen.​

Hoewel de extreme droogte voorbij is, is het geld voor het herstel én het voorkomen van een nieuwe hongersnood nog steeds nodig. We willen alle jongens en meisjes van JV Obadja dan ook hartelijk bedanken voor hun inzet en de prachtige opbrengst!

Gehouden acties

 • Snoepactie Banisschool Rijssen

  Rijssen bestemde de opbrengst van hun jaarlijkse kerstkaartenactie dit jaar voor de Vervolgde Kerk in Noord-Korea. En haalde een prachtig bedrag op!

  Details
 • Chris kanode voor Jordanië

  Met een kajak in vier dagen de hele Linge bevaren; Chris deed het, en vroeg aandacht voor Jordanië!

  Details
 • Orgel- en samenzangavond Goes

  Reindert Jan Rikkers en Arjen de Kraker organiseerden een orgel- en samenzangavond in Goes.

  Details