Bijzondere Noden
Doneer ook!

actie: Maaltijdenactie voor Oost-Europa

Wie: Ger. Gemeente Oostkapelle

Wat: Maaltijdenactie Walcheren

Opbrengst: € 1.503,21

Doel: Gaarkeukens Oost-Europa

Maaltijden voor maaltijden

Doel: maaltijden voor ouderen in Oost-Europa

De gereformeerde gemeente in Oostkapelle organiseerde een maaltijdenactie t.b.v. de gaarkeukens in Oost-Europa. Een mooie actie met een prachtige opbrengst! We willen de betrokken heel hartelijk bedanken voor hun inzet!

Eén van de initiatiefnemers stuurde ons het volgende bericht: Vanwege de corona-maatregelen was het in december 2020 helaas niet mogelijk om de ‘Kerstkaarten bezorgactie op Walcheren’ te organiseren. In 2019 werd daarmee ruim €7.000,- opgehaald, zodat veel mensen in Oost-Europa van een warme maaltijd konden worden voorzien. Bij het zoeken naar een alternatief om tóch geld in te zamelen voor de gaarkeukens in Oost-Europa, ontstond het plan voor de verkoop van maaltijden: Maaltijden vóór maaltijden.

Met elke maaltijd die besteld zou worden, werden twee 2 maaltijden in Oost-Europa gesponsord. En met het idee dat de verkoop waarschijnlijk niet zo’n vaart zou lopen, maar dat € 1,- altijd beter was dan niets, bedachten we dat we misschien 20 maaltijden zouden verkopen of 30, of misschien wel 50!!

Met hulp van diverse mensen werd de actie in gang gezet: een flyer met bestellijst werd op de wekelijkse Nieuwsflits van de gemeente geplaatst en verder ook via de sociale media verspreid en in afwachting van de bestellingen werd de actie verder voorbereid.

Voorzichtig kwamen de eerste bestellingen binnen en al snel werden dat er steeds meer!  Er werden overbetalingen gedaan en giften gestort. In totaal werden er 321 maaltijden besteld! Om stil van te worden…

Na 2 dagen stickeren, inscheppen en verpakken stonden de bestellingen klaar om opgehaald en bezorgd te worden. Wát een klus, maar wat was het leuk om te doen! En het resultaat? Een prachtig geldbedrag van € 1.503,21 (ruim 1500 maaltijden) dat overgemaakt is naar Bijzondere Noden t.b.v. de gaarkeukens in  Oost-Europa. Een resultaat ‘boven bidden en boven denken’!

Twee jongens, Milan en Jorden, bedachten spontaan dat ook zij konden helpen bij deze actie. Bij opa thuis bakten ze wafels en verkochten deze in de buurt. De opbrengst was bestemd voor de maaltijdenactie! Dank je wel jongens, jullie zijn toppers!

Gehouden acties

 • Kledingverkoop GG Veenendaal

  In de GG Veenendaal werd gebruikte kleding verkocht t.b.v. Bijzondere Noden

  Details
 • Maaltijdenactie voor Oost-Europa

  De gereformeerde gemeente van Oostkapelle verspreidden van maaltijden t.b.v. de gaarkeukens in Oost-Europa.

  Details
 • Luxe Fotokaarten voor Bijzondere Noden

  Luxe Fotokaarten verkoopt fotokaarten voor het goede doel, o.a. voor Bijzondere Noden.

  Details