Bijzondere Noden
Doneer ook!

actie: Maaltijden vóór maaltijden

Wie: Ger. Gemeente Oostkapelle

Wat: Maaltijdenactie Walcheren

Opbrengst: € 1.503,21

Doel: Gaarkeukens Oost-Europa

Maaltijden voor maaltijden

Doel: maaltijden voor ouderen in Oost-Europa

De Gereformeerde Gemeente in Oostkapelle organiseerde een maaltijdenactie t.b.v. de gaarkeukens in Oost-Europa. Een mooie actie met een prachtige opbrengst. We willen de betrokken heel hartelijk bedanken voor hun inzet!

Eén van de initiatiefnemers stuurde ons het volgende bericht:

“Vanwege de coronamaatregelen was het in december 2020 helaas niet mogelijk om de Kerstkaartenactie op Walcheren te organiseren. In 2019 werd daarmee ruim € 7.000,- opgehaald, zodat veel mensen in Oost-Europa van een warme maaltijd konden worden voorzien. Bij het zoeken naar een alternatief om tóch geld in te zamelen voor de gaarkeukens in Oost-Europa, ontstond het plan voor de verkoop van maaltijden: Maaltijden vóór maaltijden.

Met elke maaltijd die besteld zou worden, werden twee maaltijden in Oost-Europa gesponsord. En met het idee dat de verkoop waarschijnlijk niet zo’n vaart zou lopen, maar dat € 1,- altijd beter was dan niets, bedachten we dat we misschien twintig maaltijden zouden verkopen of dertig, of misschien wel vijftig!

Met hulp van diverse mensen werd de actie in gang gezet: een flyer met bestellijst werd op de wekelijkse Nieuwsflits van de gemeente geplaatst en verder ook via de sociale media verspreid en in afwachting van de bestellingen werd de actie verder voorbereid.

Voorzichtig kwamen de eerste bestellingen binnen en al snel werden dat er steeds meer!  Er werden overbetalingen gedaan en giften gestort. In totaal werden er 321 maaltijden besteld! Om stil van te worden…

Na twee dagen stickeren, inscheppen en verpakken stonden de bestellingen klaar om opgehaald en bezorgd te worden. Wát een klus, maar wat was het leuk om te doen! En het resultaat? Een prachtig geldbedrag van € 1.503,21 (ruim 1500 maaltijden) dat overgemaakt is naar Bijzondere Noden t.b.v. de gaarkeukens in  Oost-Europa. Een resultaat boven bidden en boven denken!”

Twee jongens, Milan en Jorden, bedachten spontaan dat ook zij konden helpen bij deze actie. Bij opa thuis bakten ze wafels en verkochten deze in de buurt. De opbrengst was bestemd voor de maaltijdenactie. Dank je wel jongens, jullie zijn toppers!

15
30
100
150

€ 0,00


0,-
0,-
,-

Gehouden acties

 • Snoepactie Banisschool Rijssen

  Rijssen bestemde de opbrengst van hun jaarlijkse kerstkaartenactie dit jaar voor de Vervolgde Kerk in Noord-Korea. En haalde een prachtig bedrag op!

  Details
 • Chris kanode voor Jordanië

  Met een kajak in vier dagen de hele Linge bevaren; Chris deed het, en vroeg aandacht voor Jordanië!

  Details
 • Orgel- en samenzangavond Goes

  Reindert Jan Rikkers en Arjen de Kraker organiseerden een orgel- en samenzangavond in Goes.

  Details