Bijzondere Noden
Doneer ook!

actie: Marktplaats-app Werkendam

Wie: Ger. Gemeente Werkendam

Wat: Marktplaats-app

Doel: Gemeenschapsontwikkeling in Nepal

Gemeenteproject Werkendam - Nepal

Werkendam heeft een creatieve manier gevonden om te sparen voor waterputten en onderwijs in Nepal. De gemeente heeft al een tijdje een verkoopapp om goede doelen te steunen. De verkoper doneert bij elke verkoop een euro aan het goede doel. Vanaf nu gaat deze euro naar Nepal.

Nepal wordt gekenmerkt door materiële armoede: bijna de helft van de mensen kan niet lezen of schrijven, waardoor velen onder de armoedegrens leven. Daarom is goed onderwijs essentieel om uit deze spiraal te raken.

Daarbij komt het gebrek aan schoon water: de bodem is vervuild met zware metalen, waardoor grondwater vergiftigd is. Drinken uit waterflesjes is onbetaalbaar voor de inwoners, waardoor ze toch het risico nemen. Hierdoor ontstaan allerlei ziekten, soms voor levenslang.

Project
Daarom werken we in Nepal samen met een christelijke organisatie. Deze organisatie voorziet in waterfilters waardoor kinderen gezond opgroeien en gewoon naar school kunnen. Ook voorziet men in onderwijs, waardoor kinderen niet langer als loonslaaf op het land hoeven te werken. Inwoners hoeven zich niet bezig te houden met dagelijkse hindernissen, maar kunnen zich richten op ontwikkeling en opbouw van hun omgeving.

Dat deze organisatie vrijwillig helpt, is een waar getuigenis voor de Nepalezen. Velen zijn geworteld in het hindoeïsme, waarbij christenen veracht worden. En nu helpen diezelfde christenen hen met de problemen. Nepal kent een lange geschiedenis van vervolging en ook de laatste jaren laait het extremisme weer op. Maar velen krijgen interesse in het geloof, door het Licht dat de kerk mag uitstralen.

Financieel overzicht

Voor €80,- kunnen we een dorp voorzien van een waterput met filter. Bouw jij mee?

1
5
10
25


Opbrengst

184,-
0,-
1000,-

Gehouden acties

 • Snoepactie Banisschool Rijssen

  Rijssen bestemde de opbrengst van hun jaarlijkse kerstkaartenactie dit jaar voor de Vervolgde Kerk in Noord-Korea. En haalde een prachtig bedrag op!

  Details
 • Chris kanode voor Jordanië

  Met een kajak in vier dagen de hele Linge bevaren; Chris deed het, en vroeg aandacht voor Jordanië!

  Details
 • Orgel- en samenzangavond Goes

  Reindert Jan Rikkers en Arjen de Kraker organiseerden een orgel- en samenzangavond in Goes.

  Details