Bijzondere Noden
Doneer ook!

actie: Gemeenteproject Tricht-Geldermalsen

Wie: Ger. Gem. Tricht-Geldermalsen

Wat: Gemeenteproject Pakistan

Doel: Onderwijs voor vrouwen en kinderen

Gemeenteproject Tricht-Geldermalsen - Pakistan

Geldermalsen zet zich in voor onderwijs in Pakistan!

Laag- en ongeletterdheid vormen een groot probleem in Pakistan, in het bijzonder onder vrouwen. Slechts 40% van de vrouwen in dit land kan lezen en schrijven. Velen leven in armoede en missen de vaardigheden om hun levensomstandigheden te verbeteren. Om deze vrouwen te helpen bieden we hen alfabetiseringsonderwijs. Ze leren niet alleen lezen en schrijven, maar krijgen ook de mogelijkheid om een vak te leren, zoals het maken van kleding. Alle afgestudeerden ontvangen een pakket met Bijbelse lectuur, waardoor ze in aanraking komen met het Evangelie.

Ook kinderen in Pakistan zijn vaak analfabeet. Voor de meeste christenen in dit land bestaat het leven uit hard werken voor weinig loon. Om te overleven, worden kinderen vaak op jonge leeftijd aan het werk gezet. Daardoor hebben zij geen mogelijkheid om naar school te gaan en ontstaat er een vicieuze armoedecyclus met vrijwel geen mogelijkheid tot verbetering voor de toekomst. Daarom richten we ons ook op christelijk basisonderwijs voor kinderen, zodat zij de kans krijgen op een betere toekomst. We steunen een christelijke school in de sloppenwijk Khaliq Nagar. Daarnaast bieden we onderwijs aan kinderen van steenfabrieksarbeiders bij de fabrieken. Zo krijgen deze kinderen een mogelijkheid aan de armoede te ontsnappen.

De gemeente van Geldermalsen wil zich actief inzetten om onderwijs in dit land mogelijk te maken. Door gedenken, gebed, woorden en daden wil de gemeente deze nood dichterbij brengen en actief bijdragen aan het doorbreken van de armoedecyclus. Zo wordt hoop gebracht in de levens van onze naasten ver weg!

Financieel overzicht

Voor € 50,- ontvangt een kind van steenfabriekarbeiders een jaar basisonderwijs.

15
30
100
150


Opbrengst

47.644,-
0,-
0,-

Gehouden acties

 • Snoepactie Banisschool Rijssen

  Rijssen bestemde de opbrengst van hun jaarlijkse kerstkaartenactie dit jaar voor de Vervolgde Kerk in Noord-Korea. En haalde een prachtig bedrag op!

  Details
 • Chris kanode voor Jordanië

  Met een kajak in vier dagen de hele Linge bevaren; Chris deed het, en vroeg aandacht voor Jordanië!

  Details
 • Orgel- en samenzangavond Goes

  Reindert Jan Rikkers en Arjen de Kraker organiseerden een orgel- en samenzangavond in Goes.

  Details