Bijzondere Noden
Doneer ook!

actie: Boomplantdag Fruytier

Wie: Jacobus Fruytier Uddel

Wat: Boomplantdag en andere acties

Opbrengst: € 15.906,-

Doel: Jongeren in Afrika en Pakistan

Unieke sponsoractie in het Elspeterbos

Fruytierleerlingen zetten zich in voor jongeren in Pakistan, Nigeria en Zimbabwe

Ruim 60 leerlingen van de Jacobus Fruytier scholengemeenschap waren in april actief in het Elspeterbos. De leerlingen van de locatie Uddel hebben onder leiding van de boswachter honderden jonge bomen geplant.

Aan deze ‘boomplantdag’ is een sponsoractie vooraf gegaan. Leerlingen uit klas 1 en 2 hebben zich ingezet om sponsors te zoeken voor deze bomen. Dat heeft ruim € 9500,- opgeleverd, volledig bestemd voor Bijzondere Noden. Met dit initiatief leveren leerlingen een bijdrage aan de omgeving dichtbij en de medemensen ver weg.

Ook op andere manieren hebben de leerlingen van klas 1, 2 en 3 havo/lyceum in het achterliggende jaar hun beste beentje voorgezet Bijzondere Noden. Het zendingsgeld werd een jaar lang opzijgezet voor deze actie en er waren diverse verkoopacties, twee voetbaltoernooien en een sponsorloop.

Hiermee werd geld opgehaald voor drie projecten: jongeren in Pakistan (Vervolgde Kerk), jongeren in Nigeria en de doven- en blindenschool in Zimbabwe. Het resultaat was boven verwachting: € 15.906,-!

Wat een prachtig bedrag! Fruytierleerlingen en -leraren, hartelijk bedank voor jullie inzet!

Gehouden acties

 • Snoepactie Banisschool Rijssen

  Rijssen bestemde de opbrengst van hun jaarlijkse kerstkaartenactie dit jaar voor de Vervolgde Kerk in Noord-Korea. En haalde een prachtig bedrag op!

  Details
 • Chris kanode voor Jordanië

  Met een kajak in vier dagen de hele Linge bevaren; Chris deed het, en vroeg aandacht voor Jordanië!

  Details
 • Orgel- en samenzangavond Goes

  Reindert Jan Rikkers en Arjen de Kraker organiseerden een orgel- en samenzangavond in Goes.

  Details