Verlost! #Impactverhaal Elim Nigeria

Toen de Nigeriaanse Jaïrus blind werd, vestigde hij zijn hoop op kruidendokters en toverdokters. Hun pogingen hadden geen succes. Hij was wanhopig, werd depressief en weigerde om nog naar de kerk te gaan of om iets te ondernemen met zijn dorpsgenoten.

Zijn vrouw nam contact op met onze projectpartner Elim om een revalidatietraject te starten. Hij leerde oriënteren met een stok om meer bewegingsvrijheid te hebben. Ook kreeg hij een training om land te bewerken en kreeg hij producten om te planten. Dorpsgenoten werden aangemoedigd door de Elim-werker om hem meer te bezoeken. Jaïrus’ depressieve gevoelens werden stukje bij beetje minder.

Doorbraak

De grootste doorbraak kwam toen hij een audio-Bijbel van Elim kreeg. Jaïrus luisterde meer en meer naar Gods Woord en de Heere zegende het. Niet lang daarna legde Jaïrus zijn leven in handen van de Zaligmaker. Hij nam de bijzondere beslissing om al zijn ‘charms’ (voorwerpen die je kunt kopen bij een toverdokter om met duivelse krachten anderen te beschermen of kwaad te doen) te vernietigen. Een dominee en de Elim-werker waren aanwezig toen hij de voorwerpen waar de duivelse krachten in verwerkt waren verbrandde. Een bijzondere overwinning! 

Jaïrus en zijn familie zijn de Heere en Elim dankbaar voor de verlossing. Er is weer hoop, waar hoop was verdwenen.

Hij nam de bijzondere beslissing om al zijn ‘charms’ (voorwerpen die je kunt kopen bij een toverdokter om met duivelse krachten anderen te beschermen of kwaad te doen) te vernietigen. 

Lees meer informatie over onze projectpartner Elim op deze projectpagina.

Verlost! #Impactverhaal Elim Nigeria