VBGG actie

Beperking over grenzen

Beperkt, verwaarloosd, gestigmatiseerd, ongezien… Dat is het leven van veel kinderen en ouderen met een beperking in Oekraïne, Nigeria en op de Westbank. Kijk samen met ons mee over de grenzen en zie om naar onze anders begaafde naasten.

Logo BN handtekening
Logo VBGG
Unknown

Een opbrengst van € 274.698,04 !

Wat een onverwacht grote opbrengst! 
Hartelijk dank voor alle dames die zich hiervoor ingezet hebben!

Introductievideo

Projecten

Nigeria

In Nigeria hebben relatief veel kinderen een beperking door slechte hygiëne en een gebrek aan medische zorg. Deze kinderen worden vaak gezien als economische last, waardoor velen verwaarloosd worden. Zij staan letterlijk buiten de maatschappij. Dit geldt ook voor kinderen die te maken hebben met visuele beperkingen.

Oekraïne

Mensen met een beperking hebben in Oekraïne te maken met stigmatisering, verwaarlozing en armoede. Er zijn nauwelijks sociale voorzieningen om hen te ondersteunen. Ook (Joodse) ouderen worden gemarginaliseerd en verwaarloosd. Juist nu, in deze (oorlogs)situatie, worden deze kwetsbare groepen extra geraakt.

Westbank

Kinderen met een beperking, die opgroeien op de Westbank, hebben het niet makkelijk. In de Arabische cultuur is een handicap een straf van Allah en dat maakt hun leven extra zwaar. Maar er is hoop: Palestijnse christenen zien het als hun taak om deze kinderen te helpen en zo een christelijke handreiking te doen naar hun omgeving.

Helpt u mee om mensen met een beperking hoop te brengen?

Nodig ons uit om meer te komen vertellen op uw vrouwenvereniging of doneer direct via deze link.