Vanuit Bijzondere Noden steunen we enkele Oekraïense kerken. Deze gemeenten staan in Zaporizya, Korosten, Nova Odessa en Zhytomir. Hier kunnen vluchtelingen even neerstrijken, een maaltijd krijgen, hun documenten printen. De kinderen kunnen even spelen en bovendien is er ruimte voor een goed gesprek voor de verwerking van heftige gebeurtenissen.

Sommige gemeenten gaan actief naar de dorpen aan het front, waar ze voedsel en kleding uitdelen. Bijzondere Noden steunt deze kerken met geld, maar ook met middelen. Denk aan generatoren, brandstof, vervoersmiddelen, voedsel, beddengoed, enzovoorts. Onmisbare zaken voor mensen die alles kwijt zijn geraakt. Opvallend is dat veel vluchtelingen hun troost vinden in de kerk. Ze blijven de kerk vaak bezoeken tijdens de zondagse diensten. We hopen en bidden dat dit geen tijdelijke zoektocht is, maar of de Heere dit wil zegenen.

Met uw giften kunnen we in deze basiszaken voorzien. Hiermee krijgen vluchtelingen weer een menswaardig bestaan, maar vooral: ze komen in aanraking met Gods Woord. Hartelijk dank daarvoor!

Verslag van het front
Hieronder een kort verslag. “Onlangs bezochten we het dorp Mala Sedemenucha. De mensen hebben daar onder bezetting geleefd in de frontlijn. Het dorp is gedeeltelijk verwoest. De mensen hebben bombardementen en honger meegemaakt. Als we door het dorp rijden slingeren er dode beesten rond en zien we veel verwoeste huizen. Ook worden er lijken opgegraven ter identificatie en voor herbegrafenis. De mensen hebben veel meegemaakt en veel huizen zijn leeggeroofd, maar dat wat hoop geeft op herstel van ons volk is het geloof in God en het ontbreken van geklaag onder de mensen. De inwoners danken ons voor het voedsel en voor de dekens die we gaven aan de mensen waarvan de huizen onbewoonbaar zijn en die daarom bij de buren wonen.”