Zorg voor gehandicapten in Jemima

projectomschrijving

Problematiek

Beperkt, verwaarloosd en gestigmatiseerd. Gehandicapte kinderen hebben het in Beit Jala niet makkelijk. In de Arabische cultuur is een handicap een straf van Allah en dat maakt hun leven extra zwaar. Maar er is hoop: Palestijnse christenen zien hier hun taak om deze kinderen te helpen en licht uit te stralen naar hun omgeving.

In 1982 reisde het echtpaar Vollbehr naar dit gebied om blinde kinderen te helpen. Ze kwamen er achter dat niemand zich bekommerde om gehandicapte kinderen. Op verzoek van de Israëlische regering bouwden ze een tehuis voor deze kinderen. Het huis werd Jemima genoemd wat ‘duif’ betekent in het Hebreeuws. Jemima wil een thuis bieden voor gehandicapte kinderen en jongeren die thuis onvoldoende zorg krijgen. Omdat Beit Jala op Palestijns grondgebied ligt, zijn de bewoners voornamelijk van Arabische afkomst.

Naast Palestijnse christenen zijn er ook Nederlandse vrijwilligers betrokken bij het werk. Het tehuis valt onder de Nederlandse stichting Jemima, waarbij ook diverse leden uit onze gemeenten betrokken zijn. Bijzondere Noden ondersteunt een klein onderdeel van dit werk, namelijk een woongroep waar acht autistische jongeren een thuis hebben.

 

Sponsoring

Jemima vraagt om financiële steun voor de dagelijkse zorg van deze kinderen. Helpt u mee in de bekostiging van hun dagelijkse zorg?

Doneer nu!

Voor 10 euro kan er een dag gezorgd worden voor Khulud.

10
25
50
100

Financieel

1.565,-
0,-
25.000,-

verhaal

Khulud is bijna 30 jaar oud. Toen ze geboren werd bleek al snel dat ze een meervoudige handicap had in combinatie met autisme. Toen Khulud bijna 2 jaar oud was, kwam ze in Jemima. Sindsdien is dat haar thuis. Haar familie bezoekt haar een enkele keer per jaar.

 

“Khulud geniet tijdens het zingen”

 

Khulud heeft 24 uur per dag begeleiding nodig. Voor haar is het belangrijk dat ze zo min mogelijk prikkels krijgt en de dag gestructureerd verloopt. Dit vraagt veel zorg, maar door deze intensieve zorg is ze rustig. Wanneer ze het meeste geniet? Als er gezongen wordt tijdens de zondagse bijeenkomst.