Mensen met een beperking in Jemima

Voeding

Hygiëne

Medische zorg

Onderdak

projectomschrijving

Problematiek

‘Een straf van Allah’, dat is hoe kinderen met een beperking vaak worden gezien. In veel gevallen betekent dit een eenzaam leven met weinig aandacht en liefde. Maar er is hoop: Palestijnse christenen zien hier hun taak om deze kinderen te helpen en zo licht uit te stralen naar hun omgeving.

In Jemima, wat ‘duif’ betekent in het Hebreeuws, wordt christelijke zorg geboden aan kinderen en jongeren met (meervoudige) handicaps die thuis onvoldoende zorg krijgen. Omdat Beit Jala op Palestijns grondgebied ligt, zijn de bewoners voornamelijk van Arabische afkomst. De meesten komen uit moslimgezinnen. Door het werk komen zij en hun families in aanraking met het evangelie.

Sinds 2023 steunt Bijzondere Noden het Home-Based Intervention project van Jemima. Jaarlijks ontvangen 40 kinderen met een beperking fysiotherapie, spraaktherapie en trainingen in bepaalde vaardigheden. Deze zorg wordt aangeboden in de dorpen, zodat impliciet gewerkt wordt aan de zichtbaarheid van deze kinderen. Bovendien kunnen dorpsgenoten zo zien dat deze kinderen en jongeren ook unieke talenten hebben en waardevol zijn.

 

Sponsoring

Jemima vraagt om financiële steun voor de zorgverlening aan deze kinderen. Helpt u mee?

Doneer nu!

Voor 10 euro kan er een dag gezorgd worden voor Sameh!

Financieel

15.595,-
0,-
25.000,-
10
25
50
100

Frequentie:

  • eenmalig
  • per maand
  • per kwartaal
  • per jaar

€ 0,00

Uw gegevens:

Betaling:

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de laatste project-updates en meld mij aan voor de digitale nieuwsbrief.


Verhalen uit Jemima

Sireen

Sireen is 12 jaar oud. Tijdens de bevalling traden er problemen op. Daardoor heeft Sireen een verstandelijke beperking opgelopen en is ze spastisch. Het kleine meisje kan niet praten, heeft veel fysiotherapie nodig en is zwaar ondervoed. Het meisje verblijft daarom enkele dagen in Jemima, waar zij de nodige zorg ontvangt. Het andere deel van de week is Sireen thuis bij haar ouders. Het gezin krijgt begeleiding, zodat ze leren hoe ze het beste voor het meisje kunnen zorgen. 

Samech

Dit is Sameh, een vrolijke jongen van 13 jaar oud. Hij werd te vroeg geboren met een waterhoofd. Niemand had verwacht dat hij zou overleven en werd naar Jemima gebracht om daar te overlijden. Sameh bleek echter veel sterker te zijn dan gedacht en kon worden geopereerd in het ziekenhuis. Sameh verblijft nu nog steeds in Jemima. Sameh brengt veel tijd door met zijn woongroep en vrienden. Ook krijgt hij dagelijks begeleiding van een logopediste.