Winterhulp aan Syrische vluchtelingen

Voeding

Hygiëne

Onderdak

Projectomschrijving

Problematiek

Syrië is inmiddels twaalf jaar in oorlog. Door deze voortdurende crisis leeft inmiddels 97% van de bevolking onder de armoedegrens en zijn 15 miljoen inwoners afhankelijk van humanitaire hulp. Er wordt een extreem koude winter voorspeld, die extra zorgelijk is door een gebrek aan elektriciteit, brandstof en levensmiddelen.

Warmte voor Syriërs
Om de Syriërs te ondersteunen, zetten we ons met onze partner ZOA in door extra winterhulp te bieden. Op het platteland distribueren we heaters en brandstof. Dankzij deze heaters kunnen gezinnen hun huis verwarmen en eten koken. Zo wordt de ergste kou bestreden en wordt voorkomen dat de situatie van deze gezinnen nog verder verslechtert deze winter.

Hulp aan Syrische vluchtelingen
We richten we ons op Syrische vluchtelingen op verschillende plekken in het Midden-Oosten. Op veel plekken is tekort aan voorzieningen en middelen om de huidige en nieuwe vluchtelingen deze winter te ondersteunen. Daarom bieden we nieuwe vluchtelingen een overlevingspakket met hygiëneproducten, voedsel en kookgerei. De huidige vluchtelingen ontvangen ‘wintertentdoeken’ om de ergste kou te bestrijden. Verder worden babymelk en luiers gedistribueerd in het kamp.

Dient u mee?

Door het bieden van deze praktische hulp, willen we deze vluchtelingen laten ervaren dat ze niet vergeten zijn. Het is ons verlangen dat onze daden een getuigenis achter mogen laten, daar waar evangelisatie door woorden niet mogelijk is. Wilt u dit project gedenken in uw gebeden? Ook bevelen we u de kerstcollecte van 2022 van harte aan, welke is bestemd voor dit project.

Doneer ook!

Draagt u ook bij aan warmte voor vluchtelingen?

Financieel

46.631,-
0,-
,-
15
30
100
150