Wezenzorg Nigeria

Project: Hulp aan weeskinderen

Land/Regio: Nigeria

Categorie: Structurele hulp

project omschrijving

Problematiek

In Nigeria worden veel kinderen al op jonge leeftijd wees. Hun moeders overlijden tijdens of vlak na de bevalling, omdat er te weinig goede en betaalbare zorg beschikbaar is. In het verleden werden deze kinderen soms in de wildernis achtergelaten om daar alleen te overlijden.  ‘Als de moeder overlijdt, zou het kind wel eens behekst kunnen zijn.’ zo dachten veel Nigerianen vroeger. Later werden er weeshuizen gesticht waar de kinderen totdat zij volwassen waren liefdevolle zorg kregen. Inmiddels leveren veel van deze weeshuizen ‘community based care’. De kinderen worden verzorgd door hun familie. Veel van deze families hebben echter niet voldoende middelen om voor deze kinderen te zorgen. Bijzondere Noden ondersteunt daarom kerkelijke wezenzorgprojecten om ervoor te zorgen dat deze kinderen genoeg voeding krijgen om gezond op te groeien.

Zorg in het weeshuis
Het weeshuis is een plaats waar verdriet en hoop bij elkaar komen. Verdriet, vanwege het gemis van ouders van pasgeboren baby’tjes. Maar ook hoop, doordat het kindje wél kan overleven door de steun en liefde waarmee het omringd wordt. Kleine weeskinderen worden tot zes maanden oud opgevangen door het weeshuis. Bij ieder kindje gaat er een eigen verzorger mee: een zus, een tante of soms een stiefmoeder.

Preventieve zorg
Naast de directe zorg voor weeskinderen, zoeken we ook naar mogelijkheden om meer te doen aan preventieve zorg tijdens de zwangerschap en bevalling van het kind.

 

Sponsoring

Helpt u mee om de wezen in Nigeria zo goed mogelijk op te vangen?

Doneer nu!

Voor € 15,- per maand kunt u een weeskind sponsoren.

15
30
100
150

Financieel

38.166,-
0,-
0,-

Verhaal

We ontmoeten Angelina met haar stiefkindje Cynthia. “Ze was er één van een tweeling, maar het tweede kindje en haar moeder hebben het niet overleefd.” vertelt Angelina. Verdrietig slaat ze haar ogen naar beneden. Dan richt ze haar blik weer op Cynthia. “Dit kindje was zó klein, zonder de hulp van het weeshuis had ze het ook nooit overleefd.”

Een pure lach verschijnt rond haar lippen. “Ik ben daarom erg dankbaar voor de hulp. Iedere dag lezen we ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds uit de Bijbel. Dat geeft me kracht. Toen ik hier kwam, was ik heel verdrietig, maar de Bijbel en het gebed heeft me weer hoop en kracht gegeven om door te gaan. Ik groet alle mensen in Nederland, die ons niet vergeten en ons willen steunen. Moge God jullie en jullie familie zegenen!”