Weeskinderen in Nigeria

Voeding

Medische zorg

Onderdak

Normen en waarden

Projectomschrijving

Problematiek

In Nigeria zijn er kinderen die al op jonge leeftijd wees worden. Hun moeders overlijden tijdens of vlak na de bevalling, doordat er bijvoorbeeld geen betaalbare zorg is. In het verleden werden deze kinderen soms in de wildernis achtergelaten om daar alleen te overlijden.  ‘Als de moeder overlijdt, zou het kind weleens behekst kunnen zijn’, zo dachten veel Nigerianen vroeger.

Later werden er weeshuizen gesticht waar de kinderen liefdevolle zorg kregen, totdat zij volwassen waren. Tegenwoordig leveren weeshuizen meestal ‘community based care’: de kinderen worden in de gemeenschap verzorgd door hun familie. Veel van deze families hebben echter niet voldoende middelen om voor de weeskinderen te zorgen.

In Nigeria ondersteunt Bijzondere Noden momenteel één wezenzorgproject, waardoor weeskinderen genoeg voeding krijgen en gezond kunnen opgroeien. Kleine weeskinderen worden tot zes maanden oud opgevangen door het weeshuis.  Bij ieder kindje gaat er een eigen verzorger mee: een zus, een tante of soms een stiefmoeder. De meeste baby’s worden echter in de community opgevangen.

 

Sponsoring

Het weeshuis is een plaats waar verdriet en hoop bij elkaar komen. Verdriet, vanwege het gemis van ouders van pasgeboren baby’tjes. Maar ook hoop, doordat het kindje wél kan overleven door de steun en liefde waarmee het omringd wordt.

Naast de directe zorg voor weeskinderen, geven we ook aandacht aan preventieve zorg. Er wordt voorlichting gegeven over gezondheid en vrouwen krijgen begeleiding tijdens de zwangerschap en de bevalling. En de weeskinderen? Die ontvangen steun totdat ze drie jaar oud zijn.

Helpt u mee om de wezen in Nigeria zo goed mogelijk op te vangen?

Doneer nu!

Voor € 50,- kan een gezondheidswerken een maand lang begeleiding en voorlichting geven.

Financieel

33.525,-
0,-
48.450,-
10
25
50
100

Frequentie:

  • eenmalig
  • per maand
  • per kwartaal
  • per jaar

€ 0,00

Uw gegevens:

Betaling:

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de laatste project-updates en meld mij aan voor de digitale nieuwsbrief.


Verhaal

We ontmoeten Angelina met haar stiefkindje Cynthia. “Ze was er één van een tweeling, maar het tweede kindje en haar moeder hebben het niet overleefd.” vertelt Angelina. Verdrietig slaat ze haar ogen naar beneden. Dan richt ze haar blik weer op Cynthia. “Dit kindje was zó klein, zonder de hulp van het weeshuis had ze het ook nooit overleefd.”

Een pure lach verschijnt rond haar lippen. “Ik ben daarom erg dankbaar voor de hulp. Iedere dag lezen we ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds uit de Bijbel. Dat geeft me kracht. Toen ik hier kwam, was ik heel verdrietig, maar de Bijbel en het gebed heeft me weer hoop en kracht gegeven om door te gaan. Ik groet alle mensen in Nederland, die ons niet vergeten en ons willen steunen. Moge God jullie en jullie familie zegenen!”