Weduwen in Nigeria

Voeding

Hygiëne

Medische zorg

Vakonderwijs

Zelfredzaamheid

Projectomschrijving

Problematiek

Het leven voor weduwen in Nigeria zit vol zorgen en moeilijkheden. Hoe moeten ze overleven? Hoe komen ze aan een inkomen, nu hun man er niet meer is? Hoe kunnen ze voor de kleinkinderen zorgen, wanneer ze het al moeilijk hebben om zichzelf overeind te houden?

Wij helpen deze weduwen met overleven door hen trainingen te geven en levensvaardigheden te leren. Zo leren we de vrouwen om zeep, vaseline en gezond eten te maken, om zo in eigen levensonderhoud te kunnen voorzien. Rebecca, een echte powervrouw, is de drijvende kracht achter deze trainingen. Je kunt de liefde voor de meest kwetsbaren in haar omgeving proeven en terugzien in heel haar levensstijl. De trainingen worden gehouden in de kerk, waar altijd eerst het Woord van God open gaat. Ouderling David vertelt: “We hebben hier echt oog voor de allerarmsten, de mensen die eigenlijk helemaal vergeten zijn. We geven hen liefde. Het is zó mooi om ze zo blij en gelukkig te zien. Zo besparen we ze een geïsoleerd leven.”

 

Meer weten over het leven van vrouwen in Nigeria?

In onze voorlichtingen zoomen we graag samen met u in op het leven van Nigeriaanse vrouwen en nemen we een inkijkje in hun dagelijkse bezigheden. Maak bijvoorbeeld kennis met de stralende Comfort, die van het traditionele spirituele geloof bekeerd is naar het christendom, en nu dankzij de trainingen van de kerk een eigen winkeltje is begonnen in de verkoop van onder andere zeep, vaseline en gezonde snacks!

Ga naar deze pagina voor meer informatie en voor het aanvragen van een voorlichting.

Doneer nu!

Helpt u kwetsbare weduwen in Nigeria op weg naar een zelfvoorzienend leven? Voor €10,- kan één weduwe een maand lang getraind en zo nodig ondersteund worden!

Financieel

14.192,-
0,-
11.325,-
15
30
100
150

Frequentie:

  • eenmalig
  • per maand
  • per kwartaal
  • per jaar

Uw gegevens:

Betaling:

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de laatste project-updates en meld mij aan voor de digitale nieuwsbrief.


verhaal

Met een zelfverzekerde blik lacht Alice Ize uit Nigeria ons toe. Ze neemt deel aan trainingen voor weduwen, waar de vrouwen leren om zeep, vaseline en gezond eten te maken, om zo in eigen levensonderhoud te kunnen voorzien. “Ik ben heel blij dat ik deel kan nemen aan deze training!” vertelt Alice. “Het is vaak moeilijk om te overleven en zeker sinds ik mijn man heb verloren, heb ik te maken met veel moeilijkheden in mijn leven. Bij deze trainingen heb ik geleerd om verschillende producten zelf te maken. Binnenkort hoop ik een klein bedrijfje te starten voor de verkoop van vaseline en gezonde soep. Dat helpt me overleven.”

De trainingen worden gehouden in de kerk, waar altijd eerst het Woord open gaat. Ouderling David vertelt: “We hebben hier echt oog voor de allerarmsten, de mensen die eigenlijk helemaal vergeten zijn. We geven hen liefde. Het is zó mooi om ze zo blij en gelukkig te zien. Zo besparen we ze een geïsoleerd leven. Allereerst door God, dan door de kerkmensen in Nederland en dan door onze eigen werkers kunnen wij deze steun geven aan deze allerarmsten. We zijn de Heere, maar ook jullie, daar heel dankbaar voor.”