Vluchtelingen in Jordanië

Voorzien in eerste levensbehoeften

Toerusting van vervolgde christenen

Verspreiding van christelijke lectuur

Projectomschrijving

Jordanië herbergt al jarenlang duizenden vluchtelingen. Velen van hen zijn oorlogsvluchtelingen uit Irak en Syrië. Christelijke Irakezen hebben het driedubbel moeilijk: ze zijn vluchteling, christen én Irakees. Hun afkomst betekent dat ze geen recht op werk hebben, terwijl Syrische vluchtelingen dit wel hebben. Bovendien wordt deze groep nauwelijks bereikt door vluchtelingenorganisaties in het land. Daarom zet een christelijke gemeente in Amman zich in om deze vluchtelingen te ondersteunen.

Hoewel de christelijke gemeente zelf arm is, weet ze zich geroepen om de vluchtelingen in haar omgeving te dienen. Dit doet de gemeente voornamelijk door het uitdelen van voedselpakketten en kleding. In de winter wordt financiële hulp gegeven om de stookkosten te kunnen betalen.

Toerusting
Naast praktische hulp, verleent de gemeente ook pastorale zorg en geestelijke toerusting. Veel Irakese christenen zijn nauwelijks bekend met de inhoud van de Bijbel, maar zijn wel om hun christelijke identiteit verjaagd uit Irak. De gemeente wil deze christenen onderwijs geven vanuit de Bijbel. Veel vluchtelingen begrijpen door dit werk pas wat het Evangelie precies inhoudt en wie Jezus is. De vluchtelingen worden uitgenodigd in de kerk en er worden Bijbelcursussen voor hen georganiseerd.

Naast dit diaconale vluchtelingenproject steunen we een christelijke organisatie die met deze gemeente samenwerkt. Deze organisatie biedt aan 750 vluchtelingengezinnen in Jordanië praktische ondersteuning en evangeliseert onder hen. De vluchtelingen worden uitgenodigd om de kerkdiensten van de gemeente in Amman bij te wonen.

Helpt u mee?

Om dit werk onder vluchtelingen mogelijk te maken, heeft de gemeente financiële steun nodig. Daarom bekostigen wij de huur van het kerkcentrum, dragen we bij aan het salaris van de predikant en financieren we de voedselhulp aan vluchtelingen. Draagt u ook bij aan praktische en geestelijke hulp voor deze vluchtelingen?

Doneer nu!

Voor € 30,- ontvangt een vluchtelingengezin voedselhulp

Financieel

14.170,-
0,-
0,-
15
30
100
150

Frequentie:

  • eenmalig
  • per maand
  • per kwartaal
  • per jaar

€ 0,00

Uw gegevens:

Betaling:

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de laatste project-updates en meld mij aan voor de digitale nieuwsbrief.


Verhaal

Sarah ontvluchtte in 2019 met haar drie kinderen de oorlog in Irak. Voor 2014 woonde ze met haar gezin in een dorp waar nagenoeg alleen maar christenen woonden. In 2014 moesten ze dit dorp ontvluchten vanwege de opmars van IS. Twee jaar na hun vertrek uit het huis, keerde Sarahs man terug om het huis bewoonbaar te maken. Het gezin zag er naar uit terug te keren naar het dorp waar ze zo lang gewoond hadden. Bij aankomst in het dorp, werd Sarahs man doodgeschoten. Sarah bleef alleen achter met drie kinderen. De situatie in Irak werd steeds moeilijker en uiteindelijk besloot Sarah met haar kinderen het land te ontvluchten. Zo kwam het gezin in Jordanië terecht.

In Jordanië hoorden ze over een huisgemeente die hulp verleent aan christelijke vluchtelingen. Sarah bezocht deze gemeente en ontvangt nu steun en hulp van de gemeenteleden. Ondanks alle onzekerheid over de toekomst, is ze dankbaar dat de Heere haar met haar kinderen in deze kerk bracht.