Vluchtelingen in Bangladesh

Voeding

Hygiëne

Basisonderwijs

Zelfredzaamheid

Hulp aan Rohingya-vluchtelingen én de gemeenschap

Ontheemd, verstoten en verjaagd: één van de meest vervolgde en vergeten minderheidsgroepen zijn de Rohingya-vluchtelingen uit Myanmar. Systematische discriminatie en wrede vervolging heeft geleid tot een massale exodus van vluchtelingen naar naburige landen. Ruim 850.000 Rohingya verblijven al jarenlang als staatlozen in grote vluchtelingenkampen in Bangladesh, zonder hoop op een betere toekomst.

Deze vaak getraumatiseerde vluchtelingen verblijven in Bangladesh, een land wat zelf te kampen heeft met grote armoede en de gevolgen van klimaatverandering. Daarom willen we in deze situatie hulp bieden aan de Rohingya-vluchtelingen én aan de gastgemeenschap.

Veiligheid voor vluchtelingen
Binnen het vluchtelingenkamp waar we werkzaam zijn, is (seksueel) geweld aan de orde van de dag. Daarom willen we de veiligheid verbeteren door solarverlichting te installeren rondom de toiletgebouwen. Daarnaast construeren we een waterafvoersysteem en trappen in het kamp om de toegang tot de onderkomens te verbeteren, vooral in tijden van overstromingen.

Zelfredzaamheid voor de gastgemeenschap
We werken in de regio Cox Bazar aan het vergroten van zelfredzaamheid door spaargroepen op te zetten en het aanbieden van vakonderwijs. Daarnaast werken we aan het verbeteren van de gezondheid en voeding door begeleiding van zwangere vrouwen, jonge moeders en hun kleine kinderen. Samen met onze partner bouwen we een waterdistributiesysteem en kleine toiletgebouwtjes om ziekten in de gemeenschap te bestrijden.

Ondersteuning van christenen
Verreweg de meeste vluchtelingen in de gemeenschap zijn moslim. Slechts een klein aantal is christen. Zij hebben het extra zwaar. Als bekend wordt dat zij geen moslim zijn, worden ze achtergesteld bij distributies, geslagen en soms zelfs gedood. We zijn in contact met een groep van 25 christengezinnen in het kamp. Om hen te helpen, verlenen we op kleine schaal hulp. We bieden hen toegang tot voedsel, medicijnen en kleding. Zo willen we deze christenen ondersteunen en hen laten weten dat ze niet vergeten zijn.

De situatie in Bangladesh lijkt uitzichtloos, deze vluchtelingen kunnen letterlijk nergens heen. Door hen hulp te bieden en hen, waar mogelijk, te vertellen over het Evangelie, willen we hoop brengen in de uitzichtloosheid. Bid u mee voor dit werk, voor de vluchtelingen, de gastgemeenschap en voor de mensen die hen hulp bieden?

Doneer nu!

Voor € 50,- geeft u één gezin een maand te eten

Financieel

Vluchtelingen in Bangladesh
29.450,-
0,-
,-
15
25
50
100

Frequentie:

  • eenmalig
  • per maand
  • per kwartaal
  • per jaar

€ 0,00

Uw gegevens:

Betaling:

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de laatste project-updates en meld mij aan voor de digitale nieuwsbrief.